Nattläger

Nattläger

Vilken bok? Nattläger av Gun Anderssén-Wilhelms.

Var har jag fått tag på den? Köpt i bokhandel.

Vad handlar boken om? Den handlar om påsklovet då femtonåriga Melvin och hans pappa bara har en fallfärdig lånad sommarstuga att bo i. Pappan hade eget företag och gick i konkurs, och det är svårt att komma på fötter igen. Melvin och hans kompis går dessutom vilse när de söker geocachar och får sova under bar himmel.

Vad tycker jag? En bok i kategorin ”mamma tyckte den lät lämplig för tonårige sonen”. Och jo, han läste den. Men den enda kommentaren jag lyckades få av honom var att: ”det var nu ett himla tjat om hur jobbigt det var att sova utomhus”. Det var väl scouten/friluftsentusiasten som talade, antar jag, han som väldigt gärna sover i skogen. Tydligen tänkte han inte på att det inte är samma sak när man frivilligt och förberedd sover i skogen som att hamna vilse och behöva övernatta.

Nå, jag läste den också. Det är ett slags ögonblicksbild av påskhelgen Melvin är med om, man får vissa tillbakablickar men bara det allra nödvändigaste. Man får inte heller följa med Melvin längre fram än påskhelgen, men man får se en viss framtidstro väckas, och det var ju trevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s