En smakbit ur Augustiresan

Det är något år sedan jag höll på med mitt projekt att ”läsa ett år”, läsa en bok i januari med ”januari” i titeln, och så vidare hela året. Men det var faktiskt det projektet som fick mig att plocka med mig den här boken hem från biblioteket. Så blir det en augustibok i augusti i år. Dessutom ser pärmbilden härlig ut!

I boken är fyra vänner på cykelsemester i Skåne, och bokens huvudperson Jenny har haft ett tungt år bakom sig, skilsmässa och ett nytt och krävande jobb.

Augustiresan by Anna Fredriksson

Anna Fredriksson – Augustiresan. Smakbiten kommer från s 148.

Det tar sin tid att hitta fram till den minimala orten Löderup. På något sätt råkar de komma för långt och passerar Hörups kyrka, vilken man inte ska, och till slut får de stanna och vända. Martina är en aning irriterad, de har redan cyklat i en timme och femton minuter, vilket är ungefär vad hon orkar utan att bli för rastlös, och nu vill hon hitta hotellet.

Mera smakbitar finns hos norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten, liksom nästan varje söndag!

Annonser

40 reaktioner på ”En smakbit ur Augustiresan

  1. Det var en veldig stilig ting å gjøre, det kunne jeg også tenke meg. Men det er kanskje vanskelig å finne frem til bøkene. En må hvertfall bruke en god søkeordstjeneste 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

    1. Ja, efter denna sommar med alla vandringssemestrar vi hade (okej dom var väl in te SÅ många, det bara kändes så), röstar jag för cykelsemester nästa år. Lär väl inte få pool+drink- alternativet att funka i vår familj, så man kunde ju åtminstone cykla istället för att gå..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s