Fem en fredag: Köpvanor

Idag ska jag delta i Fem en fredag, det är länge sen sist och nu lyckas jag delta på själva fredagen!

Vad är det dyraste du köpt?

Ett hus är ju inte gratis direkt. Stugorna blir ju också en del, men eftersom vi har byggt dem så har det blivit lite eftersom med kostnaderna och inte allt genast på en gång.

När är du som mest snål?

I normalfall skulle jag säga då det gäller att köpa kläder, men nu ligger just en hög med fyra plagg som jag köpte igår på stolen här bredvid. Jag utgår från att kläderna jag köper ska vara prisvärda, att de åtminstone verkar hållbara och att jag tror att jag kommer använda många gånger.

Mat är jag också ganska snål då jag handlar, matens andel i en budget är ganska stor och det är lättare att påverka vad maten kostar än det är att påverka elpriset.

Vilket var ditt senaste fynd?

Ja det är antagligen kläderna från igår. Rejäl rea, så på det sättet kändes det verkligen som fynd. Jag köpte dem på en Haltibutik, det märket har gudskelov storleksmätningen i skick, jag skulle nästan våga köpa kläder från dem utan att prova först. Det är lyx för en dam i modell större. En sport/gym t-shirt i neonrosa (det är förresten ganska lögn att hitta gymkläder för tjocka tanter i någon form av sportaffär, där slutar alla storlekar ungefär en eller två storlekar mindre än vad jag behöver, så det gäller passa på när man hittar), svarta capribyxor (de var egentligen lite överflödiga, jag har svarta capribyxor som funkar bra, men dom här verkade tåliga och stadiga och satt bra..), en lite tjockare lila långärmad kofta med dragkedja (snart är det höst), och en mörkblå klänning, rät, slät, i något slags tyg som inte skrynklar och man inte börjar svettas i, dessutom MED FICKOR! Hela klänningen bara skrek ”arbetskläder”. Strumpbyxor under och kofta på så funkar den hela vintern.

Vad är aldrig för dyrt?

Alltså, om jag verkligen villhöver en bok kan den inte vara för dyr.

Vad handlar du mest av i affären?

Jag tror att det är turkisk yoghurt. Jag äter ofta det till morgonmål, och katten vill också ha minst en portion yoghurt per dag, så det går åt en hel del.

wp-image-1245417014jpg.jpeg

Frukostbild tagen för några år sen. Blåbären börjar förresten mogna nu också.

BONUS! Vilken fråga skulle du vilja ställa i Fem en fredag?

Den här: Vad gör du när du vill skämma bort dig själv?

 

 

16 reaktioner på ”Fem en fredag: Köpvanor

 1. Gillar din bonusfråga!
  Ja, visst är det kul att fynda kläder på rea, men så tänker jag ibland, varför köpa det gamla modet, jag har fullt av det. Mitt tänk. Jag försöker minska inköpen där.
  Maten kan man påverka, helt klart!

 2. om klänningar har fickor så är det bara att slå till. låter som bra köp. jag är inte speciellt duktig i köket men jag äter hellre hemma än ute. tycker i allmänhet att det är för dyrt att äta ute

 3. Paula Merio

  Jag har låg hyra i min lilla skokartong till lägenhet, men det är kallhyra, tillkommer gör eluppvärmningen. Uschabuscha så dyrt det kan bli på vintern. så glad att elpriset är sjunkande just nu.
  Halti klädmärke kände jag inte till, drar också större storlekar. ska kolla lite mer…
  Jag har alltid turkisk yoghurt hemma men använder den till kalla såser och dipper.
  Trevlig helg

 4. Pingback: Fem en fredag v. 31: Doft och lukt - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s