Sommarhelgfrågan

e36b1-fotoflexer_photo4

Även på semestern blir det torsdag, snart helg och dags för helgfråga.

Vad läser du?

34855952. sy475

Kolibri av Kati Hiekkapelto, ännu ett försök att lära känna finländska deckarförfattare. Så här långt har jag gillat den här.

Semestertips, filmtips, recepttips eller något annat tips?

 

Åk till en fyr! Det är mitt tips idag. Vi åkte till Enskär/Isokari igår. Själva fyren var kanske inte till sin fördel för den restaureras i sommar och är insvept i plast.

img_20200715_133802959644096.jpg

Men fyrön annars var fin, och det finns ju fyrar överallt, sök reda på en lämplig bara och åk ut, till den här ön går båt nästan varje dag. Vi hade så härligt väder dessutom, här kommer en strandbild från fyrön Enskär:

img_20200715_155424_6101898347336.jpg

Ett annat tips, som man kan delta i hemifrån i år, är Barösunds litteraturafton. Litteraturaftonen brukar ordnas i juli, och så gör man även i år, men i år blir den virtuell. Det betyder att jag skulle kunna följa litteraturaftonen för första gången! På lördag 18.7 kl 15 finns intervjuer/samtal med författare på Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLZSouf-XX0VrzqpkZAqp1RqjcgpuayKtu

Författarna som deltar är: Ann-Luise Bertell, Agneta Enckell, Otto Gabrielsson, Maria Grundvall, Milja Sarkola och Axel Åhman. Alla har rätt nyligen gett ut böcker såvitt jag vet, mest nyfiken är jag på Maria Grundvall som har skrivit en sommarfeelgood, Sommardrömmen, som utspelar sig i min grannstad. Trots genre och lokalt intresse har jag faktiskt inte ännu läst den boken. Men det gör jag säkert, förr eller senare.

18 reaktioner på ”Sommarhelgfrågan

  1. Åsa

    Kolibri är jag klart nyfiken på. Gillat det mesta jag läst av finska och finlandssvenska författare, särskilt finlandssvenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s