En smakbit ur Mördarens apa

57890-6473057481_ce462009e6_o

Midsommarhelgen är lång, så det är lite svårt att komma ihåg att det verkligen är söndag idag. Och när det är söndag, delar jag en smakbit ur min läsning. Jag är inte alls ensam om det, den här veckan hittar du fler smakbitar på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Mördarens apa

Jag har börjat läsa Mördarens apa av Jakob Wegelius, efter att i maj ha läst Legenden om Sally Jones. Så det blir en smakbit ur den boken idag.

Från s. 131-132:

För att kunna reparera det röda dragspelet måste jag först förstå hur det fungerade. Som maskinist vet jag att det bästa sättet att lära sig hur en motor fungerar är att plocka isär den och sedan bygga ihop den igen. Jag tänkte att det nog kunde gälla för dragspel också.
Isärplockandet tog mig ett par dagar. Hopsättandet ytterligare fyra. Under tiden hann jag också läsa handboken i dragspelsbyggande från pärm till pärm.

Mördarens apa verkar finnas som radiodrama också på Sveriges radio, och det verkar gå att lyssna på via sverigesradio.se. Tips för den som söker något att lyssna på, boken är i alla fall bra!

34 reaktioner på ”En smakbit ur Mördarens apa

 1. astridterese

  Jeg har sett dette coveret før, så den boken må ha kommet ut på norsk. Men jeg aner ikke hva den heter 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 2. paulamerio

  En belönad ungdomsbok får jag veta när jag googlar. Själv har jag aldrig hört talas om den, där ser man. Tack för smak, trevlig söndag

  1. Hm, Sally Jones, gorillan i huvudrollen, fungerar lite så där att hon behandlar saker hon behöver fundera på genom att göra något annat med händerna. Så på ett sätt är smakbiten rätt typisk, men innan den här smakbiten har vi varit inblandade i vapensmuggling, en båt har gått på grund, en person har drunknat och Sally Jones’ vän har hamnat i fängelse.

 3. Åsa

  Fick inte den där boken något barnbokspris av något slag? Har för mig det, har iofs dålig koll. 😉
  Tack för smakbit!

 4. Pirjo Saloniemi

  Den var jag rätt så nyfiken på ett bra tag, men glömde bort den så småningom. Tack för smakbiten!

 5. Hr aldrig tidigare hört talas om boken, kan kanske vara nåt för mig! 🙂
  Tack för din kommentar på min blogg. Du välkomnar mig i cancergänget, men verkligheten är att jag för ett antal år sen opererade mig för tjocktarmscancer plus att min man har två typer; Lymfom sen 25 år (som han har haft återfall av flera gånger, men inte dom senaste 10 åren) samt prostatacancer sen ett par år. Vi tyckte nästan att det räckte ett tag….. 😦
  KRAM/Susie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s