Den sista bokbloggsjerkan innan jul!

Vi tar en enkel fråga så här sista gången innan juluppehållet: Vad läser du just i dag?

Det var ju en enkel fråga Annika har denna vecka. Det är ju fint tänkt, att inte bidra till julstressen utan hålla saker och ting enkla. Maken har vaknat till och insett att det snart är jul också, så nu har han adderat saker till juklappsinhandlingslistan, jag som tyckte jag hade allt under kontroll redan. Nå, det blir en tur ut i julhandeln på lördag då, fast jag hade tänkt hålla mig borta och har handlat det mesta via nätet, och i lokala bokhandeln, i god tid.

Det enkla svaret på frågan är dessutom att just nu läser jag ingenting! Läste ut en bok igår, och har tänkt att jag INTE ska börja på någon ny, förrän ikväll. I förebyggande syfte tänkte jag så, för att undvika att jag hoppar över den veckostädning och snöskottning som är inplanerad idag. Jag inser ju att det finns alla möjliga saker man kan göra för att undvika att städa ändå (blogga tillexempel!) så det är ju ett fåfängt försök.

Boken jag läste ut var Dragon’s bait av Vivian Vande Velde, fantasy, och räknas som YA, och det var en fin bok. Jag har haft tur, eller gott läshumör, så jag har läst en rad riktigt trevliga böcker på senaste tiden.

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag kommer att läsa ikväll. En kandidat är Kajsa Ingemarssons ”Någonstans inom oss”. Men det blir ett biblioteksbesök också, så man vet aldrig vad som dyker upp för böcker då. Och om vi skulle diskutera sannolikhetslära, så är det mycket mera sannolikt att biblioteksbesöket blir av, än att städningen blir det- som jag redan påpekade i ett tidigare inlägg så ser allt vackert ut om man släcker lamporna och tänder stearinljus (inte FÖR många stearinljus).

 

26 reaktioner på ”Den sista bokbloggsjerkan innan jul!

  1. Visst hänger läshumöret ihop med trevlig läsning! Tack för din roliga text och hur det kan vara när man gör så gott man kan för att undvika S-ordet som icke får nämnas här hemma!

  2. Ja blogga och läsa är ju definitivt roligare än julstädningen. Men samtidigt är det mysigt när man är färdigt med städningen och har fått julfint!

  3. Ja skulle städning och bibliotekbesök vara inplanerade på samma dag här hemma hade biblioteksbesöket garanterat blivit av, medan städningen kanske hade fått vänta till dagen därpå eller nå sånt 😉

  4. Har man saker på sin att-göra-lista är det nog bäst att vänta med att påbörja en ny bok så att man inte fastnar i den i stället. 🙂 Å andra sidan är det ju sååå mycket roligare att läsa än städa.

  5. Låter lite farligt med ett biblioteksbesök. Jag har sett hur de brukar sluta för dig 🙂

    Ända gången jag faktiskt hellre städat än gjort det jag skulle är när jag har pluggat och tentat närmat sig 🙂

  6. Som jag kommenterade någon annanstans till dig: det där tipset med att det blir julfint om man släcker lamporna och tänder ett ljus – det är precis i min anda. Dammsuga upp gruset på golvet är helt nog – dammet syns inte när det blir mörkt och tänder man ljus så blir allt magiskt. Skotta snö är ju riktigt tråkigt så då går all världens biblioteksbesök före, tycker jag. Till och med städning är roligare än det.
    Hoppas du nu är igång med någon riktigt bra bok!

  7. Naturligtvis är det roligare att bläddra bland böcker än att städa, fattas bara annat 🙂 och varför skall man inte unna sig det. Men själv skippar jag stearinljusen och satsar på att önska mig en bra läslampa i julklapp

Lämna en kommentar