Helgfrågan: ett tips!

Det är helgfrågan i sommarversion den här veckan också!

Tipsa om en bok, en film, en teater, ett utflyktsmål, en maträtt eller något annat skoj.

Jag hittade ju kantareller igår. Jag tipsar om ett recept på kantarellpaj:

Pajskal:
150g smör
3,5 dl vetemjöl
1/2tsk salt
2msk kallt vatten

Fyllning:
2l kantareller
1 gul lök
2msk smör
1/2tsk salt
150g västerbottensost

Äggstanning:
3 ägg
2dl vispgrädde
1dl mjölk
kajennpeppar
salt

Ugn 200 grader.

Skär smöret i bitar. Blanda med mjöl och salt. tillsätt vattnet. Tryck ut i pajform. Kyl gärna. Förgrädda 10 minuter.

Stek kantareller och lök. Krydda. Fyll pajskalet med svamp och ost.

Vispa ihop äggstanningen, häll den i pajskalet.

Grädda c. 40 minuter. Äggstanningen ska ha stelnat.

9 reaktioner på ”Helgfrågan: ett tips!

  1. Åsa

    Låter jättegott! Den blekgula tidiga sortens kantareller uteblev p.g.a. torkan. Men med senare tids regn kan man nog ha lite att se fram emot nu. Fast det har blivit väldigt många hyggen häromkring, så de flesta svampställen är liksom saboterade.

Lämna en kommentar