Helgfråga Kristi himmelsfärdsdag

Mia på Mias bokhörna tänker att vi kanske vill ha en lätt fråga ifall vi har ledigt idag på Kristi himmelsfärdsdag.

Och ja, jag har ledigt. Vi har installerat oss slutgiltigt på sommarstugan inför sommaren, idag var dagen då katten också flyttade med oss så från och med nu är ”hemma” på sommarstugan.

Annat som dagen innehållit är en picknick bland vitsipporna. Det finns en ö här i trakten med en massa vitsippor och nu blommar de (man kommer till ön via en gångbro så det är ingen båtutflykt). En förening jag är med i tänkte att vi avslutar vårsäsongen med en picknick bland vitsipporna och det var ett lyckat beslut. Det var inte varmt, men med tanke på att det regnade igår så hade vi dessutom tur med vädret.

Så till vad jag läser. Olyckligtvis har jag glömt att ta med min halvlästa bok hit. Jag höll på med Feet of clay av Terry Pratchett. Säkert kommer vi att åka upp till vinterhuset snart, men inte mer idag och kanske inte heller imorgon. Valet står mellan att börja på en ny bok eller bara lyssna på min ljudbok tills jag hinner hämta den halvlästa. Jag har Mördande reklam av Dorothy Sayers här på sommarstugan, den känner jag mig lite sugen på faktiskt.

5 reaktioner på ”Helgfråga Kristi himmelsfärdsdag

  1. så härligt det ser ut! jag förmodar att katten gillar läget. sonens innekatt blir alldeles galen av lycka när han kommer till sommarhuset och glömmer alldeles av att han egentligen är innekatt. visst skulle det passa med Sayers?

  2. Å ett sånt fint ställe för en picknick! En vitsippsbacke är alltid så otroligt vacker, jag blir nästan tårögd …
    ”Mördande reklam” har jag för mig att jag läst och gillat. Pratchett däremot har jag överlåtit till Sonen (han har läst många!).

  3. Åsa

    Verkligen fantastiskt mycket vitsippor i år, våren är så vacker! Körsbärsträden blommar också nu för fullt.
    Dorothy Sayers vill jag läsa igen, det var länge sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s