Fem en fredag: Firande

Idag handlar Elisas frågor om firande. Jag tror inte att hon tänkte på St Patrick’s day när hon satte ihop frågorna, men det är idag, och som jag säger varje år här på bloggen: Goda minnen från ungdomens studentliv gör att jag brukar notera dagen varje år ännu så här som medelålders. Jag häller väl upp en skvätt irländsk whisky som jag brukar, och lyssnar på lämplig musik.

Men till veckans frågor.

Vad hade du för orsak att fira senast?

Stadsdirektören i vår stad fyllde 50 år idag, och vi var två som gick till den öppna bjudningen för att representera biblioteket.

När klappade du senast händerna?

Igår kväll på The Real Groups konsert. (Nej, jag vet inte riktigt vad jag tycker om att det inte finns en enda originalmedlem kvar, men visst kunde de här sjunga också.)

Vad för något fick senast tummen upp av dig?

Jag ger tummen upp åt den sympatiska debutförfattaren Riikka Sandberg, som genomförde sitt allra första författarprat på vårt bibliotek i onsdags. (Hon kommer från Kristinestad från början, men bor nu annanstans.)

Firar du när tillfälle ges?

Nja. Men jag har blivit mer tolerant mot traditionellt firande med åldern. Jag ville ju till exempel inte alls ha någon stor bröllopsfest, det blev så att vi stack iväg och gifte oss ”i smyg” i finska kyrkan i London, Men sen när jag fyllde 40 hade jag en relativt stor fest. Man får väl fira som man själv anser vara lämpligt också, och det behöver ju inte vara stort kalas som man tycker är det lämpligaste sättet att fira.

Vilken dag på året firar du mest?

Jag tror faktiskt det är på midsommar. Det är ljust, ibland är det till och med varmt. Det är sommarstugesäsong. Det brukar lämpa sig utmärkt med bastu och dopp. Det finns mycket jag gillar med midsommar. Vartannat år har min mamma stort galej så jag brukar hjälpa till med det, men även andra år brukar det skramlas ihop ett gäng vänner och äta något gott och så.

2 reaktioner på ”Fem en fredag: Firande

  1. missat St Patrick’s Day, inte firat men sett grönklädda ungdomar i Göteborg ☘️
    Med barnbarn har vi börjat fira midsommar igen, gått på tillställning med dans och musik och midsommarstång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s