En smakbit ur Come tumbling down

Det tog mig en tid att komma igenom Stephen Kings bok. Det var saker som gjorde att jag måste sätta boken åt sidan, och det var min ovana med att läsa tegelstensliknande böcker. Men jag har kommit tillbaka till Stephen King, och läste ut boken, och därför känns det ganska betydelsefullt för mig. En känsla av att återta något. Men nu läser jag alltså en annan bok.

Come tumbling down av Seanan McGuire är en del i en serie om barn som hittat porten till en annan värld, vilken värld beror på barnet och slumpen, och sedan har den världen kastat ut dem tillbaka till den här världen. Det finns en skola för de här barnen för de har vad som diskret skulle kunna kallas anpassningssvårigheter. Vi följer en grupp ungdomar i den här skolan. I den här boken är det tvillingarna Jack (Jacqueline) och Jill som milt sagt inte kommer överens och deras värld är The Moors, en mörk värld full av monster och galna vetenskapsmän.

Smakbiten kommer från sidan 107, och valet idag var mycket svårt för boken är så vackert skriven så att jag väldigt gärna skulle ge hela boken som smakbit:

The world doesn’t stop spinning because you’re sad, and that’s good; if it did, people would go around breaking hearts like they were sheets of maple sugar, just to keep the world exactly where it is. They’d make it out like it was a good thing, a few crying children in exchange for a peace that never falters or fades. We can be sad and we can be hurt and we can even be killed, but the world keeps turning, and the things we’re supposed to do keep needing to be done.

Fler smakbitar finns på bloggen Betraktninger~ tanker om bøker, och det är ett utmärkt sätt att förlänga listan med böcker man vill läsa.

7 reaktioner på ”En smakbit ur Come tumbling down

  1. Paula Merio

    Håller med om att det är vackert skrivet, men att läsa en hel serie avskräcker…Jag är lite ombytlig och vill läsa olika genrer. Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s