Come tumbling down

Vilken bok? Come tumbling down av Seanan McGuire.

Var har jag fått tag på den? Nätshopping.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA.

Vad handlar boken om? Del fem i serien om Wayward children. Jack och Jill är tvillingar med ett komplicerat förhållande till varandra. Jill siktar på att bli vampyr och Jack uppfostras till att bli en galen vetenskapare i världen dit det kom när de som barn hittade en dörr. De har varit på skolan för barn som är vilsna i världen förut, men hittade en dörr tillbaka till sin värld, the Moors. Tyvärr måste Jack döda Jill för att de skulle hitta tillbaka. Döden är dock inte alltid så permanent i the Moors, men även som återupplivad duger inte Jill som vampyr mer. Varpå hon byter kropp med Jack. Jack mår inte bra av det, och lyckas ta sig tillbaka till skolan för att få hjälp att ta tillbaka sin kropp. Där börjar boken.

Vad tycker jag? När man är vid del fem i en serie finns det en hel del historia att känna till redan, och det här är inte en serie som lämpar sig till att läsa i oordning. The Moors är en underbart ruskig värld, och boken är underbart vackert skriven. En av de bättre i serien, skulle jag säga. Vad jag har förstått kommer det att bli tio böcker i serien. Det betyder att jag har en hel del fin läsning framför mig.
Jag kan inte se någon orsak att INTE läsa den här serien. Det skulle vara om man absolut definitivt ogillar fantasy, kanske. Men det ska vara ganska definitivt ogillande då.

Utmaningar: Fortfarande enkelt att kryssa av punkter till Kaosutmaningen, det här blir helt enkelt en fantasybok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s