King of scars

Vilken bok? King of scars av Leigh Bardugo.

Var har jag fått tag på den? Handlat i bokhandel i Umeå.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA

Vad handlar boken om? Så här hänger böckerna ihop: Först kommer Shadow and bone-trilogin, huvudperson Alina Starkov. Sen kommer de två böckerna om Kaz Brekkers gäng, börjar med Six of crows. Ännu efter det kommer de två böckerna om Ravkas kung, och det börjar med den här boken, King of scars. Första säsongen av Netflixserien rör ihop alla böckerna till en enda smet där allt händer på en gång, men jag gillade i och för sig serien som en skild sak från böckerna.
Så i den här boken har vi kung Nikolai som har ett litet problem. Han förvandlas till ett flygande monster om nätterna. För att lösa det lilla problemet måste han resa långt och göra både det ena och det andra. Vid sin sida har han general Zoya. Under tiden försöker Nina Zenik rädda så många grisha som hon kan från Fjerda.

Vad tycker jag? Jag var mindre imponerad av första boken om Alina Starkov. Så jag läste inte de andra två. Det har jag fortfarande inte gjort. Jag läste Six of crows, eller jag läste den på svenska så den hette Högt spel. Jag hade kanske hellre läst fortsättningen om Kaz, men nu råkade jag se den här boken i en bokhandel i vintras och nu hade jag lust att läsa lite fantasy, och helst med lite moraliskt sett grå karaktärer. Vi är lite tillbaka i den mer traditionella fantasyvärlden, men jag fick absolut så många intriger som jag ville ha.
Nej, inte lika bra som Six of crows. Men bättre än Shadow and bone.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s