The simple wild

Vilken bok? The simple wild av K. A. Tucker.

Var har jag fått tag på den? Shoppat på nätet.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): Hon verkar bo i Kanada.

Vad handlar boken om? Callas mamma flyttade till Toronto utan Callas pappa när Calla var två. Hon förlorade småningom helt kontakten med honom tills en främling, pappans granne Agnes, ringer och säger att hennes pappa är sjuk och det vore bra om Calla kunde komma och hälsa på. Calla kommer, och försöker försonas med sin pappa. Och överallt snubblar hon över den irriterande piloten Jonah.

Vad tycker jag? Callas pappa dör. Det hör väl till i den här sortens böcker. Det finns en fortsättning på historien om Calla och Jonah också. Jag tror inte jag vill läsa det. Jag vill ha dem kvar i situationen de är när den här boken slutar, våldsamt förälskade och villiga att försöka vad som helst för att få vara tillsammans. Jag inser att det inte är så att allt bara ordnar sig, och jag lyfter på hatten åt K.A. Tucker som skriver en bok till (och en novella) och undersöker den här saken, men jag kommer inte att klara av att läsa den boken. Jag kanske kan klara att läsa den tredje boken i serien som har en annan huvudperson.
För övrigt vill jag säga att alltid emellanåt faller jag för Alaska-premissen. Sällan blir de böckerna favoriter, med undantag för Kristin Hannahs Himmel över Alaska. Om det finns någon som har tips på böcker, gärna romance eller annars med starkt romantiskt inslag, som utspelar sig i någon slags vildmark som INTE är Alaska, så tror jag att jag skulle vilja läsa det. Länge var det så att min favoritbok av Simona Ahrnstedt var den som hon senast gett ut, men så kom En enda risk, och den har hållit kvar första platsen. Den utspelar sig i Norrbotten.

Nu låter det som om jag inte gillade den här boken. Jag gillade den, men från det till evig favorit är det en bit. Men för att förströ en het sommardag är den alldeles adekvat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s