En smakbit ur Central Park

En smakebit på søndag

På bloggen Betraktninger samlas varje söndag smakbitar ur det som folk läser. Vi är egentligen mitt i flytten från sommarstugan till vårt vanliga hus, men jag ska ändå dela en liten smakbit ur det jag läser.

Central Park

Jag har tagit itu med en biblioteksbok som jag behöver lämna tillbaka snart, Guillaume Mussos Central Park. Smakbiten kommer från sidan 146:

Höstsolen spred sitt ljus över den öppna platsen framför stationen.
Alice och Gabriel lämnade det soliga torget och blandade sig med kunderna på marknaden under stålkonstruktionen som tunnelbanans högbana vilade på. Paret hade tagit tunnelbana från Grand Central till Lexington Avenue, sedan pendeltåg till Astoria Boulevad i Queens. Resan hade inte tagit mer än tjugo minuter, men stadsbilden var en helt annan. Små traditionella hus i tegel hade ersatt höghusen i stål och glas, och energin och det pulserande livet på Manhattan hade lämnat plats för ett nästan lantligt lugn.

När jag tänker på New York så tänker jag på en enhetlig stad. Så är det antagligen inte, jag har aldrig varit i New York, men stan är så stor att den säkert ser ut och känns annorlunda på olika ställen i stan. Jag har dock svårt att tro att jag skulle tycka att Queens är lantligt. Säger jag och tittar ut över hav, vass och en höstlövsprydd terrass. Nu ska jag fortsätta packa ihop saker och säga adjö till stugsäsongen.

16 reaktioner på ”En smakbit ur Central Park

  1. Guillaume Musso är en författare som plötsligt dök upp och syntes precis överallt. Lite nyfiken blir jag ju. Får se om jag läser något av honom någon gång.

  2. har varit i New York. jag tyckte att de olika stadsdelarna skilde sig ganska ordentligt från varandra. stämningen inte minst. Central Park är så fin. jag blir vrkligen sugen på att läsa din bok. tack för smakebiten!

  3. Paula Merio

    Var i New York för länge sedan 1981. Tyckte staden var lite läskig, många som gick omkring med oseende ögon, som zombies, var rätt skrajsen för tjuvar, knarkare och banditer….men inget otäckt hände. Är hellre i skogen än i storstaden.
    Tack för smakbit, har tipsat min dotter som läser deckare

  4. Åsa

    Guillaume Musso är ännu oläst, lite nyfiken på böckerna. Aldrig varit i USA ö.h.t. och lär väl heller aldrig komma dit. Men via film o bok går det ju bra att resa lite vartsomhelst. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s