Tisdagstrion: Bäst just nu

books-462579_192028129

Idag vet jag åtminstone en bok, eller egentligen författare, som ska vara med den här veckan, då temat är ”bäst just nu” i Tisdagstrion.

Så här är det nämligen: Jag var på jakt efter något romantiskt att lyssna på. Någonstans kom tips om författaren Mariana Zapata. Inte ont anande tänkte jag att jag kan ju prova. Det var boken The wall of Winnipeg and me som blev min första bok av denna författare. Och det är med all rätt som Mariana Zapata ibland kallas The Queen of slow burn romance. För här skippar vi verkligen inga hörn. Här kommer hela historien, och man får se, nästan känna, hur två personer långsamt, långsamt blir förtjusta i varann. Och då kan man ju tro att bokens sidokaraktärer skulle bli lite styvmoderligt behandlade? Nejdå, i alla tre böcker jag läst, alltså lyssnat, av henne finns ett varierande persongalleri med vänner, släktingar och andra personer. Och när boken är klar så tror jag att jag verkligen har träffat dom här människorna. En stark rekommendation, alltså, och platsar definitivt i kategorin ”bäst just nu”. Fast efter den tredje av hennes ljudböcker på raken så håller jag just nu på att övertala mig själv att ta en paus och lyssna på något annat. Hon har bara nio böcker, och alla finns inte i den ljudbokstjänst jag beställer, så jag borde kanske spara på dem lite. Den som läser bloggen får väl se om jag lyckades i min övertalning.

Nej, vi ska inte ha en trio med de tre böckerna av Mariana Zapata som jag läst. Vi skulle kunna det. Men det bör nog vara lite mer variation. Och nästa bok är minsann variation från ovanstående.

Korta texter om det öppna och ouppklarade

Jag visste egentligen redan när Korta texter om det öppna och ouppklarade av Ulrika Nielsen dök upp i våras på biblioteket där jag jobbar att den här boken borde vara en bok som passar mig. men det tog ända tills nu innan jag läste den, som uppfriskande avkoppling när jag annars inte hann läsa så mycket en helg. Uppfriskande avkoppling, det är ganska bra beskrivning av den här boken.

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång

Det blir den här också. Något med Maja Willanders böcker tycks också passa mig, och här är huvudpersonen en biblioteksassistent som gillar djur mer än människor. Det är bara det att hennes hund har dött, och hennes värld är upp och ner på grund av detta. Katter, hundar och udda människor, skrev jag när jag skrev om boken på bloggen, och det finns inget att inte gilla med det!

Och så har vi en trio med det bästa från den senaste månaden ungefär, lika bra att hålla tiden för ”just nu” kort så är det lättare att hitta något som kan kallas bäst utan att behöva fundera och överväga så mycket.

Bäst just nu i livet förutom böcker? Jamen, en sån trio borde ju gå att få ihop också. Nummer ett: Min lille store kille håller på att ta körkort. Nummer två: I slutet på veckan tar vi några dagar ledigt och drar till fjällen. Nummer tre: Lars Winnerbäck har gett ut ett nytt album. I slutet på september. När jag alltid har tyckt att oktober är Winnerbäckmånaden framför andra. Ganska bra timing ur min synvinkel sett.

 

22 reaktioner på ”Tisdagstrion: Bäst just nu

  1. Tack för tipsen! Kollade genast upp Mariana Zapata, men de fanns inte på svenska och min engelska är uuuuurusel! Korta texter … har jag inte känt mig sugen på, men sorgen efter ett husdjur kan jag förstå, och biblioteksassistenter är världens bästa assistenter, så den kan funka! 🙂

    1. Nej, Mariana Zapata finns nog inte på svenska. Lovereads gör ju ett tappert försök att översätta ens en liten del av alla bra böcker i romancegenren till svenska, men för det mesta blir böcker i den genren oöversatta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s