Sommarens första bokutflykt

DAGENS BOKUTFLYKT

I helgen började jag fundera på sommaren. Det som slog mig när det gäller bloggen och sommaren var att jag inte alls känner mig klar med de bokutflykter jag sysslade med förra sommaren, och därför blir det fortsättning i år!

Jag hade inte mer än tänkt den tanken till slut innan jag drog fram Röda Faran från vinterförvaringen, kastade mig upp på cykeln och trampade iväg på årets första utflykt. Med ljudbok i öronen, naturligtvis.

img_20180505_1937521432780152.jpg

Min första tanke var faktiskt ett museum – Carlsro – som finns inte långt från sommarstugan, jag vet att det har en härlig gård, och det ligger dessutom på stranden av en sjö, så min teori var att jag skulle strosa kring i trädgården där och kanske hitta något ställe att slå mig ner med en bok vid sjön, jag visste ju att muséet inte öppnat för säsongen än. Jag har ju skrivit om Carlsro på min blogg förr, när jag var på spökjakt en augustikväll. Carlsro är ett av de hus som det berättas flest spökhistorier om här i trakten, och någon av historierna finns i boken Andarnas Österbotten av Tiina Hietikko-Hautala. Vissa saker bidrar till att Carlsro anses vara hemsökt- skeppsredare Carlström som lätt bygga huset gick i konkurs och tog livet av sig, till exempel, men huset var också sommarhotell en tid och då jobbade en eller flera pigor där som tyckte det var kul att skrämma traktens ungdomar, bland annat genom att klä ut sig till spöken.

Ack och ve- kameraövervakningen kring muséet avskräckte mig från att gå nära. Men tanken om att sitta vid sjön och läsa hade slagit rot, så jag svängde in till det lilla fiskestället vid samma sjö. Här har man planterat in fisk, jag tror det är forell, och med ett dagskort kan man fiska i sjön. Det finns en grillplats och båtar att låna.

Dessutom finns en härlig brygga som gjord för att sitta och läsa på.

Jag förklarar härmed sommarens första bokutflykt en succé, och ser fram emot fler!

6 reaktioner på ”Sommarens första bokutflykt

  1. Pingback: Så här tänker jag mig sommaren på bloggen. – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

  2. Pingback: Dagens bokutflykt: Carlsro – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s