Etthundra mil

Etthundra mil by Jojo Moyes

Vilken bok? Etthundra mil av Jojo Moyes.

Var har jag fått tag på den? Lånad på biblioteket.

Vad handlar boken om? Jess har det inte lätt. Hennes man stack, blev deprimerad och bor hos sin mamma. Kvar blev Jess med två barn, hennes och mannens gemensamma dotter Tanzie, och Nicky, exets son från ett tidigare förhållande. Jess gör sitt bästa för att hålla ihop tillvaron, men hon har absolut inte råd att betala ens den lilla del de själva måste stå för när Tanzie får ett stipendium till en bra skola.

Ed är en ganska smart datakille som egentligen bara bryr sig om sitt jobb. Men nu är han misstänkt i en insiderhärva. Han håller sig undan i staden där Jess bor. När Jess försöker ta familjen till Skottland, och en matteolympiad, för att skramla ihop pengar till skolavgiften, slutar det med att Ed lovar att skjutsa hela familjen, inklusive hunden, till Skottland.

Vad tycker jag? Jag uppskattar att läsa hur Jojo Moyes presenterar inkomstklyftorna i Storbritannien, och det är smart förpackad samhällskritik hon presenterar. För övrigt är det en varmhjärtad berättelse, med sympatiska karaktärer. Inte minst hunden.

En reaktion på ”Etthundra mil

  1. Pingback: Etthundra mil av Jojo Moyes - C.R.M. Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s