Och plötsligt så tar den slut- PopCo alltså

PopCo

Vilken bok? PopCo av Scarlett Thomas.

Var har jag fått tag på den? SF-bokhandeln i Göteborg.

Vad handlar boken om? Alice Butler jobbar på PopCo och blir utvald till att hitta på företagets nya produkt för tonårstjejer. Plötsligt börjar hon få mystiska meddelanden. Har meddelandena något att göra med Alices halsband, som hon fick av sin morfar, eller skrivs de av någon på PopCo?

Vad tycker jag? Först och främst: där läste jag i godan ro och utan förvarning tar boken slut mitt i alltihop. Nå, det kommer en epilog, men jag var liksom inte alls beredd på att historien snart är klar när sidorna i boken tog slut. Vissa saker tycker jag inte passar med resten, andra saker är mycket intressanta att läsa, speciellt det som handlar om hur homogen tonårskulturen har blivit, och det som handlar om att alla ska vara speciella och unika på precis samma sätt.

Om du gillar den här boken, ska du definitivt läsa ”The end of Mr Y” av samma författare. Jag tyckte bättre om den. En annan bok som man kan prova är ”Sophies värld” av Jostein Gaarder. Den innehåller också en hel del filosofi och har också grejen med hemliga meddelanden gemensamt med den här boken. .

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s