Tematrio svensk litteratur

Det är Sveriges nationaldag denna vecka. Lyrans Noblesser gör en svensk tematrio. Säkert kan jag delta fast jag inte bor i Sverige!

Berätta om tre bra svenska böcker! Överraska gärna med lite ”udda” författare/böcker.

Min första bok blir då ”Överenskommelser” av Simona Ahrnstedt. Hon kvalificerar sig som udda i och med att hon inte skriver deckare.. En riktigt klassisk fullblods romantikbok, och en fin läsupplevelse. Dessutom fick jag ju se att det visst går att skriva romantiskt på svenska, romantik brukar annars lida av fruktansvärt taffliga översättningar. 

Den andra boken i trion är ”Stundande natten” av Carl-Henning Wijkmark. Det här är den intressantaste boken jag någonsin läst om att ligga i en sjuksal och dö (och låt inte ämnet avskräcka, det ÄR intressant). Har tydligen vunnit Augustpriset 2007. 

Min tredje är faktiskt en hel bokserie, av Martin Olczak med bilder av Anna Sandler. Det gäller jakten på Jack, första boken i serien heter ”Trolldom i Gamla Stan” och passar för barn i lågstadieålder, också lite mer ovana läsare. Mina killar gillar den här serien väldigt mycket, så då kan serien få vara med, tycker jag!

Trevlig nationaldag då, ni som firar!

 

 

4 reaktioner på ”Tematrio svensk litteratur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s