Tisdagstrion runt Östersjön

Idag är temat för tisdagstrion ”runt Östersjön.

Vi var vargar av Katrina Nannestad läste jag för inte så länge sen och den utspelar sig i slutet av andra världskriget, i Ostpreussen i trakten kring Königsberg, det som numera kallas Kaliningrad.

Okej, den här boken utspelar sig i Tallinn, så vi är på Finska vikens kust, inte på Östersjökusten. men Estland har i alla fall en kust mot Östersjön. Indrek Hargla har en hel serie medeltida deckare med huvudpersonen apotekare Melchior. Tyvärr är det här den enda jag läst (men det borde jag göra något åt) och tyvärr så verkar inte böckerna översatts till svenska (men på engelska finns dom. Och på finska, som den här boken). Extra kul att läsa innan man far till Tallinn, så får man se hur lite som verkligen förändrats i Tallinns gamla stad.

Mörkö i Samuel Karlssons deckarserie är en fiktiv ö, men huvudpersonen Jessica jobbar i Västervik, och det placerar ön i Östersjön, så då räknas boken tycker jag! Höstmorden är del tre i serien.

26 reaktioner på ”Tisdagstrion runt Östersjön

  1. Inget säger väl att handlingen måste utspela sig vid Östersjöns kust. Väljer man länder som har kust mot Östersjön så är vi väl ändå på resa runt Östersjön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s