Tisdagstrion: Några dödssynder

Idag är temat för tisdagstrion dödssynder. Ugglan & boken säger så här: Någon/flera av de sju dödssynderna i handling, titel eller på omslag (högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vrede eller lättja).
Det här är inte SÅ enkelt. Visst är de sju dödssynderna utgångspunkten för de flesta böcker om man riktigt börjar tänka efter, men jag tänker att det borde vara lite mer specifikt än så.

Pride, prejudice and other flavors av Sonali Dev. Det kändes lite för lätt att ta Pride and prejudice/ Stolthet och fördom, men också lite fel att INTE ha den boken, så det blev en bok som är inspirerad av Jane Austens bok.

Den här kommer från djupt i mitt minnes vrå. Jag hade ett svagt minne att jag började på en serie som handlade om de sju dödssynderna. Det är inte en jättebra bok, men för den här trion rätt passande. Det handlar om synden lust, och det är en plantageägare i närheten av New Orleans som gör någon ljusskygg överenskommelse med onda makter. Han ska vara oemotståndlig och inspirera folk att falla för lusten, i gengäld blir han odödlig. Så hoppar vi fram till typ idag, och där är han fortfarande. My immortal av Erin McCarthy.

Här befinner vi oss på Sicilien. I den här bokserien finns en sorts prinsar från helvetet, och prinsarna verkar ha tema dödssynderna, mycket lämpligt för veckans trio. Här får vi bekanta oss med Wrath, vrede.

Stolthet, vällust och vrede alltså.

7 reaktioner på ”Tisdagstrion: Några dödssynder

Lämna en kommentar