Inferno i snö

Vilken bok? Inferno i snö av Marie Bengts.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): Sverige

Vad handlar boken om? Faster Lilly har fått den lysande idén att fira jul på ett pensionat på Öland. På väg dig fastnar dock hon och Hannah i ett snöoväder och blir tvungna att söka skydd på godset Hallerum. Godsets invånare är allt annat än vänner, och de andra som tvingas fira jul där (förutom Hannah och faster Lilly är det några utomstående till) är ganska speciella typer. Nå, det är bara lite otrevligt först, omöjligt att ta sig därifrån pga snön och dessutom strömavbrott, men sen dör först en och sedan en till person. Vem av de instängda personerna är en mördare?

Vad tycker jag? Hannah är i sin vanliga goda form, och omgivningarna är verkligt kusliga, allt det där med att vara insnöad tillsammans med okända personer gör det obehagligt. Och nej, jag vet verkligen inte vem mördaren är förrän alldeles i slutet. Men så är jag väldigt dålig på att överlista deckare också. En bra del i serien, det verkar alldeles som om det är tänkt att serien ska fortsätta.
Jag måste bara få säga att den här vinterns återkomst råkade sammanfalla med att jag började läsa den här boken, så jag hoppas med andra ord att vintern försvinner igen nu när jag läst den klart. Lite så där smålustigt är det också att Dantes Inferno har så framträdande roll då jag just bekantat mig med infernot i litteraturhistoriakursen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s