Klubbar, föreningar och (hemliga) sällskap, en tisdagstrio

Idag ska det bli klubbar och sällskap för hela slanten i tisdagstrion!

Jag inleder starkt med The Thursday Murder Club av Richard Osman. (Torsdagsmordklubben på svenska men jag läste på engelska) En grupp pensionärer i en lyxigt äldreboende samlas för att försöka lösa gamla olösta fall. Polisen Donna de Freitas är lite uttråkad på jobbet. Torsdagsmordklubbens och Donnas vägar korsas när det inträffar ett mord.

Länge läste jag en bok av Amanda Quick varje gång livet blev stressigt eller ledsamt. Det här är första boken i en serie om Arcane Society, en hemlig förening grundad för att studera personers ”övernaturliga” psykiska gåvor. (Amanda Quick är för övrigt det som Jayne Ann Krentz kallar sig själv när hon skriver historisk romance. Följaktligen finns det böcker i den här serien som också har författare Jayne Ann Krentz, när böckerna utspelar sig mer i nutid.)

Jamen, den här! Pinsamt intermezzo på Bellonaklubben av Dorothy Sayers. Det här är lord Peter Wimsey innan han träffar författaren Harriet Vane, men ändå så klart bra. Och så får jag in en riktig deckarklassiker också.

14 reaktioner på ”Klubbar, föreningar och (hemliga) sällskap, en tisdagstrio

Lämna en kommentar