En smakbit ur En njutbar död

Idag finns smakbitarna hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger~ tanker om bøker.

En njutbar död

När jag fick den här boken lämnade jag allt annat jag höll på att läsa för att få fortsätta i 1800-talets medicinska kretsar i Edinburgh i En njutbar död av Ambrose Parry. Det har gått lite tid sedan förra boken slutade, Will har rest runt med sin kompis Henry i Europa för att lära sig med medicin, och Sarah har gift sig, men fortsatt sitt jobb som sjuksköterska hos doktor Simpson. När doktor Simpson behöver en ny assistent, kommer Will Raven tillbaka, också för att han behöver bort från kontinenten. Och nu verkar doktor Simpson behöva Wills och Sarahs hjälp för att rentvå sitt namn, dessutom snubblar de i och med det på en serie underliga dödsfall. Är det en hittills oupptäckt sjukdom eller något mera olycksbådande?

Smakbit från sidan 228:

Raven klättrade försiktigt upp på vagnens baksida och satte sig på det minst smutsiga ställe han kunde hitta. Han fällde upp kragen, drog ned hatten och kände en djup tacksamhet över det liv han ändå levde samtidigt som en röst inom honom försökte dämpa hans mer högfärdiga instinkter. Var han egentligen så överlägsen dessa personer? Han hade trots allt dödat och var möjligen en efterlyst person.
Han funderade återigen över vem mannen hade varit som han hade dräpt, polisens oväntade insatser och sedermera Gabrielas försvinnande, men det var lönlöst att försöka gissa vad det var som försiggick så långt borta.

Det artar sig till en till solig dag idag, vi har verkligen den vackraste vintern på många år i år. Igår var det inte ens kallt, vi tog en lång promenad på isen. Oavsett om ni har det soligt eller ej önskar jag en fin söndag!

28 reaktioner på ”En smakbit ur En njutbar död

  1. astridterese

    Dette hørtes interessant ut. Den boken tror jeg at jeg må lete etter. Eller kanskje først og fremst dem som kommer før 🙂
    Ha en riktig fin søndagskveld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s