Tisdagstrion mord och mysterier

Idag är det mord och mysterier på gång i tisdagstrion!

Vintage mystery: Oskuld & arsenik – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

Jag måste absolut ta tillfället i akt och säga att jag tycker Dorothy Sayers böcker om lord Peter Wimsey är underbara, och alldeles i synnerhet de där författaren Harriet Vane också är med. Och sen kom det en nyutgåva med läckra omslag för några år sedan (det var då jag upptäckte författaren!), det här är Oskuld och arsenik.

För han var redan dö

Så blir det den senaste, tredje, boken i Eva Frantz’ serie, För han var redan dö. Huvudpersonen är polisen Anna Glad, serien utspelar sig i en liten stad i södra Finland. Eva Frantz har utvecklats något enormt sen de första böckerna hon skrev, och redan då tyckte jag det var alldeles okej läsning. Jag har kanske lite extra kärlek för hennes spökhistoria för barn/ungdom, Hallonbacken, men den passar inte in idag och dessutom har jag skrivit om den ganska ofta här på bloggen. Så, tredje boken om Anna Glad blir det.

52217996. sx318 sy475

Ännu ett lite udda tips, men mycket karakteristiskt för mig. The business of blood av Kerrigan Byrne. Huvudpersonen Fiona Mahoney var vän med ett av Jack the Rippers offer. Hon blev dock inte prostituerad, hon blev istället städare specialiserad på att städa upp på brottsplatser, mycket på grund av mordet på vännen. Både polisen och mindre lagliga makter använder hennes tjänster. Fiona själv är besatt av att Jack the Ripper ska få sitt straff, så när ett mord sker som verkar innebära att han är tillbaka, kan hon inte låta bli att undersöka mordet.

Nu blev jag faktiskt lite sugen, både på Dorothy Sayers och på att fortsätta med Kerrigan Byrnes serie (Jag vet tyvärr att ingen ny bok av Eva Frantz är på gång ännu, så därför ska jag försöka vänta tills nästa år, då det visst ska komma en ny spökbok/rysare för barn). Det kanske vankas en tur till bibliotekets magasin för att undersöka om jag läst alla Sayers vi har där.

30 reaktioner på ”Tisdagstrion mord och mysterier

  1. Anna

    Jag har just läst ”För han var redan dö” av Eva Frantz och tyckte den var bra och spännande så jag kan rekommendera den! Har också läst dom andra i serien om Anna Glad, lätta att läsa och flyter på bra, feel good deckare enligt mej. Ser framemot fortsättning!

  2. Åsa

    Ja, lord Peter Wimsey måste jag bara förnya bekantskap med känner jag. Läste för länge sedan. Och Eva Frantz Sommarön tyckte jag jättebra om, vill absolut läsa mer Frantz, också. Känns så himla trist att biblioteket är stängt, listan på böcker man vill läsa kommer att bli lång… Tur att vara bokbloggare, duggar i varje fall in lite rec.ex. då emellanåt. 😉

Lämna en kommentar