Helgfrågan sommar

e36b1-fotoflexer_photo4

Helgfrågan fortsätter utan sommarpaus.

Vad läser du?

Just nu har jag börjat på A Conspiracy in Belgravia av Sherry Thomas. Det är del två i serien där det antas att Sherlock Holmes egentligen var en kvinna, Charlotte. Jag gillade del ett i serien, och del två har börjat rätt bra.

33835806. sy475

Semestertips, filmtips, recepttips eller något annat tips?

Jag går ut starkt med ett tips på en mycket enkel tomatröra som gör sig alldeles utmärkt på bröd. Till exempel rostat eller grillat bröd. Tärna tomaterna smått, salta, peppra och sätt i vitlök enligt smak, och till sist blanda i lite olivolja. Den tomatröran och lite bröd tänkte vi ta med på en picknick imorgon.

Så ett semestertips, som vi planerar att genomföra någon gång under vår semester i sommar. Vi är ju ivriga Skottlandsresenärer- men det känns inte riktigt bekvämt att åka till Skottland just nu, inte för att vi direkt hade planerat det heller. Tipset är att det finns ju whiskydestillerier på mycket närmare håll! Inte så långt härifrån satt ett gäng killar i en bastu och löste världsproblemen. Då kom de på att man borde öppna ett destilleri och göra rågwhisky. Sagt och gjort- Kyrö Distillery var fött. Och de har rundturer och smakprover precis som det ska vara. Under tiden som de har lagrat sin första whisky, har de också fått pris för sin gin. Inte nog med det, när de i våras märkte att här håller lagren av handdesinfektionsmedel på att ta slut i landet, så ställde de om sin produktion och började tillverka handdesinfektionsmedel. Jag är riktigt nyfiken på att se hur det ser ut där!

 

20 reaktioner på ”Helgfrågan sommar

  1. I vår kommun är det visst också en sådan typ av tillverkare som börjat tillverka handsprit, riktigt bra agerat tycker jag. Tomatröran på bröd lät som bruschetta minus basilika. Väldigt gott! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s