Veckans topplista: Historiska romaner

20181204_223032_0000

Med tema historiska romaner för veckans topplista rör vi oss i min miljö! Det är till och med så pass att det kommer att bli två topplistor idag, först en topp 5 med historiska romaner som jag anser vara någon form av klassiker (antingen handlade de om förfluten tid redan då de skrevs, eller så har de blivit historiska med tiden. Ja, jag tänker på Jane Austen). Sedan blir det en topp 5 med historiska romaner jag gillat under senare år.

people-reading-1

Den ”klassiska” listan inleds med Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset. Sedan Mika Waltaris Mikael Ludenfot, men till exempel Sinuhe egyptiern kunde också passat bra här. Jane Austen, som utlovat här ovanför, med Pride and Prejudice. The game of kings av Dorothy Dunnett kräver en del av sin läsare, men om man sätter ner tiden den kräver ger den lika mycket tillbaka. Plus att den handlar om Skottland. Sen tar jag till heders mitt gamla motto- en lista där du kan ta med Selma Lagerlöf är en bra lista! Dessutom gillar jag verkligen omslaget på pocketboken jag har.

Bildresultat för mikael ludenfot

Nå, det var den mer klassiska listan. Sedan lite bra historiska böcker jag läst relativt nyligen!

1793sjalarnas-o824001652.jpgHallonbackenEn blå död

Till min överraskning blev det hela tre finländska författare på den här listan. Men tydligen har jag läst bra historiska böcker av finländska författare. 1793-Niklas Natt och dag, jag ser fram emot 1794! Själarnas ö av Johanna Holmström var inte en sån bok som jag hade väntat mig. Hallonbacken av eva Frantz är en bra spökhistoria för barn. A study in scarlet women av Sherry Thomas utgår från att Sherlock Holmes var en kvinna, och den serien borde jag fortsätta läsa. Och sen En blå död av Mikko Porvali, inleder en trilogi som kallas Karelia Noir. Jag har hittills bara läst två böcker.

people-reading-5

28 reaktioner på ”Veckans topplista: Historiska romaner

    1. Jag måste ta itu med Kristin Lavransdotter! Waltari har jag faktiskt inte läst, det borde jag. Själarnas ö verkar riktigt bra, den ska jag leta upp.

  1. Så roligt med två listor! Älskar historiska romaner (men jag är lite dålig på att läsa dem) så det känns lyxigt att få så många bra tips. 😀 The game of kings verkar intressant, likaså Hallonbacken och A study in scarlet women. Och vill definitivt läsa mer Selma Lagerlöf!

  2. Pirjo Saloniemi

    Kristin Lavransdotter vill jag läsa. 1793 har jag läst och tyckte den var superbra! En blå död finns oläst i min bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s