A duke by default

Vilken bok? A duke by default av Alyssa Cole,

Var har jag fått tag på den? Lyssnat i ljudbokstjänst.

Vad handlar boken om? Portia ska vara lärling på Tavishs företag och lära sig att göra svärd. Tavish hade inte speciellt velat ha en lärling, men företaget går inte så bra och hans bror kommer på att publiciteten med att söka efter en lärling kan vara bra, och att Portia har en hel del kunskaper som kan hjälpa företaget när det gäller annat än just svärdmakeriet. Tavish tycker Portia är i stort sett det sexigaste han sett, men tänker att han ska inte vara DEN chefen och håller istället väldigt mycket avstånd. Portia är en person som kan ställa till det ordentligt för sig, men har beslutat att börja ett nytt liv, och i det nya livet finns ingen sprit och inga engångsligg. Halvvägs in i lärlingsperioden upptäcker Porta att Tavish egentligen borde vara hertigen av Edinburgh, istället för den person som nu innehar titeln.

Vad tycker jag? Riktigt riktigt bra romance. Jag gillar att hon har tagit ett upplägg som är ganska vanligt i historisk romance, med hertigar och vem som är den rätte arvingen, transplanterat det i nutid, satt till en hel del realism och lyckas så väldigt bra med saken. Det här ingår i en hel serie, och jag tyckte den här lät mest resonabel av dem och valde att läsa den här (OK, jag erkänner, det var det faktum att boken utspelar sig i Skottland), men efter att ha läst den här får jag så lov att ge mig på de andra också tror jag. Jag kan inte annat än tro att en afrikansk prins som söker flickan han blivit förlovad med redan som barn är annat än en riktigt bra historia till exempel. Alyssa Cole verkar kunna sin sak och jag har en ny romanceförfattare att utforska. Om nån alltså på något sätt missat saken ska jag förtydliga: om du bara läser en romance i sommar är det här boken du vill läsa.

Utmaningar: Jag kunde sätta den här i rutan för en bok med kärlek i sommarbokbingo, men jag tänker att jag läser fler böcker med kärlek i sommar och det är en bra och ganska bred kategori att använda i ett senare skede. Istället tar jag fasta på att pärmen är mycket blå, och kryssar rutan En bok med blått på omslaget.

2 reaktioner på ”A duke by default

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s