Äntligen- en bok till FN-utmaningen!

Den gamla trädgården

Vilken bok? Den gamla trädgården av Hwang Sok-Yong

Var har jag fått tag på den? Biblioteket förstås!

Vad handlar boken om? Den politiska fången O Hyonu släpps efter aderton år i fängelse. Hans värld är borta. Hans stora kärlek död sedan tre år tillbaka.

Vad tycker jag? Ärligt talat, det här är en långsam bok som ska läsas med stor eftertanke. Trogna läsare av bloggen vet att det här inte riktigt är min stil. Men jo, jag kan se att det är vackert skrivet (och fint översatt). Jag är också glad över att ha fått en inblick i ett land jag inte känner så bra till, och känner mig lite fånig när jag aldrig insett att det naturligtvis finns de i Sydkorea som inte riktigt gillar USAs stora närvaro där, även om jag inte tror att de som kallar sig socialister skulle trivas i Nordkorea heller för den delen, hur mycket de än påstår det.

Och sen blir denna bok ett fint tillägg till min FN-utmaning – det var på tiden jag gjorde nåt av den utmaningen!

Jordglob

Plus att jag kan hoppa på Feministbibliotekets Världsutmaning med denna bok. Reglerna för den utmaningen lyder i sin korthet: Läs en bok från varje världsdel. Vad som är en bok från en viss världsdel avgör du själv. Gå på författaren eller innehållet eller något annat. Det är helt ok att vara mycket kreativ. Och utmaningen pågår till 25 september- det är helt okej att hoppa på ännu hoppas jag. Som ni ser börjar jag i Asien!

6 reaktioner på ”Äntligen- en bok till FN-utmaningen!

  1. Pingback: Världsutmaningen - lägesrapportering maj - Feministbiblioteket

  2. Pingback: Världsutmaning - lägesrapport juni - Feministbiblioteket

  3. Pingback: Världsutmaningen - lägesrapport augusti - Feministbiblioteket

  4. Pingback: Världsutmaningen - slutrapport - Feministbiblioteket

Lämna en kommentar