Mördande reklam

Vilken bok? Mördande reklam av Dorothy Sayers.

Var har jag fått tag på den? En bokbyteshylla.

Land (enligt mina kriterier författarens hemland): Storbritannien.

Vad handlar boken om? Lord Peter Wimsey går undercover och ska göra något så ovanligt som att jobba för sitt uppehälle. På mr Pyms reklambyrå dog en av medarbetarna, uppenbarligen hade han fallit nerför en trappa. Men det är något som får mr Pym att bli misstänksam och vilja undersöka dödsfallet närmare. Han tar kontakt med Peter. Det visar sig att Peter har en naturlig fallenhet för reklam (ingen blir väl förvånad?), men det är svårare att få tag på ledtrådar till dödsfallet.

Vad tycker jag? Ja, det visar sig att till allt annat som lord Peter Wimsey kan, så tycks han också passa utmärkt på en reklambyrå. Dorothy Sayers hade förresten också jobbat någon tid på reklambyrå, så jag tänker att miljön är autentisk i boken.
Det var en lyckodag när jag hittade den här boken på bokbyteshyllan, jag har faktiskt bara två böcker i serien olästa. Någonstans ska jag väl komma över dem också. Inga andra är lika bra som de fyra där deckarförfattare Harriet Vane också är med, men Dorothy Sayers kan absolut det där med deckare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s