Läst i mars

Jaha. Mars har varit en underlig månad i år. Inte minst för att februari var så vårlik, men så kom vintern igen med besked och med kyla och snö. Jag har fått finna mig i att makens resejobb dragit igång igen, och nu i skrivande stund har jag en superförkylning som jag försöker kurera. Förkylningen fick mig att missa en träff som kallas barnbiblioteksdagen, och det är väldigt tråkigt, jag hade sett fram emot den träffen. Början på april lär också gå åt till att kurera förkylning, om jag skulle få betalt för mängden snor så skulle jag vara rik vid det här laget. (Okej, det där var väl lite TMI. Men sant.)
Å andra sidan, jag är inte helt klar med vintern ändå- jag planerar åtminstone en fjällpåsk. Men sen efter det får det faktiskt lov att bli vår på riktigt.

Vi var på konsert med The Real Group, Riikka Sandberg var på författarbesök till biblioteket där jag jobbar (Hennes bok ska jag nog läsa så småningom, men jag låter dem som köar nu få läsa den först. Det är mycket intresse för boken för hon växte upp i vår lilla stad.), en tisdagsmorgon när jag var på mitt vanliga besök till simhallen var det så här fint väder, och sist men inte minst en bild av min tuffa mammas sparkstötting. Hon blev påkörd i höstas och bröt lårbenshalsen. Hon går mera sällan med krycka numer, men när det är halt har hon med en krycka om det skulle behövas extra stöd. Också på sparkturer.

Och sen läste jag en hel del:

För trädets skull – Karin Boye
Ett eget rum – Virginia Woolf
100 hemskaste – Helena Dahlgren
The trouble with true love – Laura Lee Guhrke
Processen – Franz Kafka
Pojken i tornet – Kristina Collén
The coffinmaker’s garden – Stuart Macbride
Tiden är en mor – Ocean Vuong
A dead & stormy night – Steffanie Holmes
Minnets makt – Julia Korkman
De döda – James Joyce
Fugitive telemetry- Martha Wells

Jag kom faktiskt inte ihåg att en av böckerna om Murderbot lyssnade jag på alldeles i början av mars (Fugitive Telemetry/Martha Wells). Februari kommer i år i mitt minne vara Murderbot-månaden. Fyra böcker läste jag för kursen i litteraturhistoria, Boye, Woolf, Kafka och Joyce. Men också annars var det varierad läsning. En fackbok om minnet av Julia Korkman, en diktbok alldeles utan knuff från litteraturvetenskapskurser av Ocean Vuong, och så.

Äntligen kunde jag kryssa i en ruta på romancebingot också. Jag hade VERKLIGEN inte trott att det skulle ta till mars innan jag gjorde det.

Och kaosutmaningen, Stuart Macbrides bok fick representera ”deckare”, och annars kunde jag passa in 3 böcker, Processen – Franz Kafka, Pojken i tornet – Kristina Collén och De döda – James Joyce. 14 böcker lästa av de tjugo som ska läsas för att utmaningen ska räknas som avklarad. Inte jättemånga kvar, men samtidigt börjar alla ”lätta” punkter vara avklarade.

30 lästa böcker i år, även om jag inte direkt räknar. Jag satte inget mål för året i Goodreads, och det har känts skönt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s