The trouble with true love

Vilken bok? The trouble with true love av Laura Lee Guhrke.

Var har jag fått tag på den? Lyssnat i ljudbokstjänst.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA.

Vad handlar boken om? Clara Deverill hamnar plötsligt att ta sin systers plats som chefredaktör för tidningen som familjen ger ut. Annars går det väl okej, men hon har problem med hjärtespalten Lady Truelove. Som blyg och förbisedd känner hon sig inte alls utrustad för att ge råd i kärleksproblem. I stället skulle hon gärna be om råd själv, hon vill egentligen bara hitta en trevlig man, gifta sig och få en massa barn. En dag när hon sitter och svettas över Lady Truelove-spalten råkar hon höra två män diskutera den enes affär, och hur han ska få slut på den utan att behöva gifta sig med kvinna ifråga. Det hon får höra tycker hon är så oförskämt att hon bestämmer sig för att publicera en varning i hjärtespalten. Kvinnan ifråga råkar faktiskt läsa Lady Truelove, och skäller ut mannen efter noter. Mannen blir osams med sin rådgivande vän, Rex Galbraith, för han tror att Rex har skvallrat för lady Truelove. Rex räknar så småningom ut hur det hänger ihop och beger sig för att hämnas på Clara. Men när de blir bekanta går det inte alls som någon av dem tänkt.

Vad tycker jag? Det var inte en jättespeciell romance. Det var bara precis i slutet när Clara tackar nej till Rex’ frieri som det blev riktigt bra. Men å andra sidan innebär det förstås att jag tyckte slutet var riktigt bra. Nej, det ÄR en romance, visst får de varandra till sist, men genom hela boken hade Clara blivit mer självsäker och börjat fatta sina egna beslut och lita på att hon vet vad hon vill, och det är den utvecklingen vi ser när hon tackar nej till frieriet. Jag gillade den utvecklingen. Paret som lady Truelove trasslade till det för i början på boken ser vi också från och till i hela boken och de har också en nyckelroll i slutet.
Så där sammanfattningsvis en ganska traditionell historisk romance, men som jag sa med några extra positiva saker. Däremot inte direkt något som skulle dragit ner helheten väldigt mycket, förutom då att den som sagt inte skiljer sig så mycket från andra i genren.

Utmaningar: Vem hade trott att det skulle räcka till mars innan jag läste en renodlad romance? Inte jag i alla fall. Sen får jag helt enkelt ta och kryssa för ”audiobook”, jag hittar inget annat som direkt passar.

En reaktion på ”The trouble with true love

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s