Läst i januari

Det har blivit dags att sammanfatta januari och januari månads läsning. Som alltid har januari gått från full jul till lite vårkänsla, åtminstone lite mer ljus märks det av. Jag har bytt bort julgardinerna i köket, men i vardagsrummet hänger de ännu kvar. Det är inte väldens mest juliga gardiner och jag gillar dem rätt mycket, men de blir väl utbytta nu under februari ändå.

Lite oväntat blev januari ganska filmbetonad, det blev Glass Onion på Netflix och I wanna dance with somebody på bio förra helgen. Det är mycket film för att vara mig. Jag följer också troget På spåret varje fredagskväll, och intresseklubben kan notera att förra helgen kom På spåret i en finsk version för första gången. Jo, jag såg det. Det kallas Hengaillaan på finska, och det var väl inte en riktigt helgjuten debut, men jag ska nog se något till avsnitt innan jag ger något desto mer omdöme om programmet.

Men böcker då. Jo, det blev en del läst.

Jul i krinolin – Amanda Hellberg
Det lider mot jul – Sara Önnebo
Det tredje ljuset/ Små ting som dessa – Claire Keegan
Vi var vargar – Katrina Nannestad
Flickan i glastornet – Elizabeth Fremantle
En saga – Stephen King
Come tumbling down – Seanan McGuire

Jag vill påpeka att jag har läst ut en bok av Stephen King. Jag vet inte om jag har gjort det sedan tiden innan bloggen, eller jo, jag läste en del ur The dark tower-serien, visar en snabbkoll. Och han var verkligen en stor favorit när jag var i tidiga tonåren, så det har känts lite konstigt. Jag har också ibland börjat på någon av hans nyare böcker men jag har fått avbryta. Men nu så! Jag läste, och jag gillade.
En ljudbok- Det lider mot jul /Sara Önnebo, en gemensam lyssning med maken när vi drog till fjällen.
Annars kan nämnas att Seanan McGuires serie fortsätter att vara ruskigt bra.

Jag hade ju tänkt delta i kaosutmaningen i år, och till den utmaningen har jag kryssat av tre punkter:
Läs en bok av en för dig ny författare: Flickan i glastornet – Elizabeth Fremantle
Läs en bok med mer än 500 sidor: En saga – Stephen King
Läs en fantasybok- Come tumbling down – Seanan McGuire

Jag har också tänkt ta hjälp av Romance reading challenge för att få lite variation i romanceläsningen, men det blev inte så mycket romance i januari. Få se hur det blir i februari.


Sen ska jag som vanligt försöka läsa hyllvärmare. Dessutom borde jag nog försöka rensa bort en del hyllvärmare som jag knappast kommer läsa, men det är svårt- olästa böcker representerar ändå en viss potential! Den nya bokhylla jag fick var för lästa böcker jag vill ha kvar, så den hjälpte inte utrymmesbristen bland hyllvärmarna. Men annars blev det bättre ordning i hyllorna tack vare nyanskaffningen.

Så har jag dessutom skaffat mig nya glasögon, så det blir väl att se fram emot ett klarsynt februari!

En reaktion på ”Läst i januari

  1. Jag tyckte det här var Kings bästa på länge, iaf av dem som jag har läst. Jag håller med dig om McGuires serie, den är verkligen jättebra (bara för korta böcker, jag skulle vilja läsa så mycket mer!). Och Kreegan…! Vilken supermånad du har haft som fick med alla dessa tre 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s