Flickan i glastornet

Vilken bok? Flickan i glastornet av Elizabeth Fremantle.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): Storbritannien

Vad handlar boken om? Huvudpersonen är lady Arabella, högt upp i tronföljden efter drottning Elizabeth, som ju var barnlös. Hon uppfostras av en sträng mormor att bli drottning, skild från alla andra människor i sin omgivning. Vi får höra om hennes liv via en bunt papper, en slags dagbok, som Ami av en slump får i sina händer mycket senare, efter Arabellas död. Ami var vid hovet samtidigt som lady Arabella och de var vänner.

Vad tycker jag? Jag skulle aldrig ha läst den här boken om den inte hade råkat vara nummer 562 i bibliotekets bokhyllor. Vi i bokklubben kom på att låta en slumpgenerator välja en siffra åt oss, och börja räkna från A och så läsa den bok som motsvarade siffran. Och det här blev min. Med det sagt- inte är den så långt från böcker jag annars läser, i perioder läser jag mycket historiska romaner och visst är jag förtjust i att läsa om kvinnor i historien- Lady Arabella fanns nämligen, och också hennes väninna Ami, och de stora händelserna i boken har inträffat på riktigt.

Utmaningar: Med denna bok kryssar jag för punkt fyra i årets Kaosutmaning, en bok av en för dig ny författare. Är det inte roligt med ett nytt år och nya utmaningar!

En reaktion på ”Flickan i glastornet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s