Fem en fredag: Skrivna ord

Jag hoppar på Elisamatildas fem frågor för en gångs skull.

Vem skrev du senast ett brev till?

Nja, det minns jag inte riktigt men jag har precis fått ett brev av en person i Australien som jag tänker svara på, snart. Ja, jag har skaffat mig en gammaldags brevvän!

När skrev du senast under ett kontrakt?

Jag undrar om det inte var när jag började jobba på biblioteket? Jag kan inte komma ihåg några viktiga papper jag undertecknat efter det.

Har du någonsin skrivit dagbok?

Klart jag har! Det har väl nästan alla, eller? Är det där nu igen en grej som personer idag inte gör och som visar hur gammal jag är? Men det är ovärderligt att få veta precis vilken dag jag provade på att skriva hemlig skrift med citronsaft, absolut!

Har du en läslig handstil?

Om jag vill att den ska vara läslig. Inköpslistor, knappt läsliga. Gratulationskort och liknande- extremt snyggt skrivna. Och ja, jag kan skriva skrivstil, men gör det sällan.

Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista?

Nämen här finns ett klart och tydligt svar. Både katten och jag äter naturell yoghurt (helst turkisk yoghurt) till morgonmål, så det finns nästan alltid på varje inköpslista. Och står det inte med på listan kan man handla det ändå för det är vår gemensamma favorit.

7 reaktioner på ”Fem en fredag: Skrivna ord

  1. jag skrev dagbok med runskrift för att stävja syskonens nyfikenhet. brevvänner ja, det hade en ju. och det var så roligt. jag skrev med ungdomar i Indien och Afrika minns jag. klart att en kan hyfsa sin handstil vid högtidliga tillfällen

  2. Paula Merio

    Så kul med en brevvän i australien! Tänk, det kostar lika mycket att skicka post till Australien som till Finland, numera finns bara ett enhetligt pris, för mig är det ganska obegripligt,,,,och obegripligt dyrt, 30,- från årsskiftet! För bara några år sedan var jag med i en grupp som skickade vykort över hela världen, det skulle jag absolut inte ha råd med idag…
    Mina katter gillade också yoghurt, så vi delade. Trevlig helg

  3. Pingback: Fem en fredag v. 4: Paus - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s