Läst i november

Vi har klarat av november. Nu är bara upploppet kvar på det här året. Månaden blev en bra läsmånad, men en mindre bra bloggmånad. Jag har till exempel fortfarande tre böcker som jag inte bloggat om, två böcker jag läste på semestern och en klassiker till kursen i litteraturhistoria. 10 lästa böcker på listan ändå, eller två är noveller (Sandmannen och Morden på rue Morgue) men eftersom jag läste dem relativt noga då de också var kurslitteratur räknar jag dem också. Kerrigan Byrnes och Leigh Bardugos böcker var månadens höjdpunkter. Inte oväntat på något sätt, båda är uppföljarböcker och den ena en mordhistoria i Londons undre värld på 1800-talet, den andra en fantasybok, så de hade också fördelen att vara böcker från genrer jag gillar. Ingen ljudbok alls- men en av böckerna jag inte hunnit skriva om är en ljudbok som jag lyssnade på i planet på väg till och från semestern.

Tretton vid bordet – Agatha Christie
A treacherous trade – Kerrigan Byrne
A deadly education- Naomi Novik
Heartstopper 4 – Alice Oseman
Crooked kingdom – Leigh Bardugo
Morden på rue Morgue – Edgar Allan Poe
Sandmannen – E.T.A Hoffmann
The love hypothesis – Ali Hazelwood
Systern som åt sina bröder – Jen Campbell
Enhörningen – Maria Grundvall


När det gäller utmaningar är det egentligen bara Goodreadsutmaningen kvar, för Kaosutmaningen avklarades i oktober. Goodreadsutmaningen ser betydligt bättre ut nu också efter min bokfyllda semestervecka. Fem böcker till ska jag väl klara.

Vi hade det fint på semestern. Nätkontakten funkade inte, däremot. Fast det gör inte så mycket när man sitter under palmbladen på stranden och läser.

Jag började fundera på julkalender här på bloggen. Jag har egentligen inte tid att sätta ihop någon sådan, så jag fick en lysande idé. Det blir en repris! Dikterna och citaten jag hade i bloggens julkalender 2015 är värda ett nytt liv tycker jag. Så det blir reprisjulkalender i år, och den börjar så fint med en av mina favoritdikter av Viola Renvall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s