A deadly education

Vilken bok? A deadly education av Naomi Novik.

Var har jag fått tag på den? Shoppat på nätet.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): USA.

Vad handlar boken om? Naturligtvis måste det finnas en skola för ungdomar som kan använda magi. Det måste däremot inte vara säkert att man överlever en sådan skola. Och alla har olika förutsättningar för att klara skolan- vilket du gör om du överlever. El kommer till skolan utan stöd av någon magiska enklav för hennes mamma har valt att leva utanför enklaverna. El har också en ganska frånstötande magisk specialitet- tänk den som ska få världen att gå under. Vilket gör att hon inte har så enkelt att forma några allianser. Vilket gör att hennes chanser att överleva skolan inte är särskilt goda. Tills hennes väg korsas av Orion, rik med kontakter och ett störande drag att rädda allt och alla från de magiska hemskheterna som hotar skolan.

Vad tycker jag? Ingen ny Uprooted eller Spinning silver, men en kompetent inledning på en serie om en slags magikerskola. Det är fullt möjligt att jag fortsätter på serien. El är en bra huvudperson i all sin motsträvighet och envishet. Dessutom får man en hel del saker att fundera på när det kommer till rättvisa.
Jag börjar faktiskt fundera på om jag borde göra ett nytt försök med Temeraire. Jag har ju testat åtminstone ett par gånger och inte alls kunnat med den serien. Trots att den borde innehålla saker som funkar för mig. Bara det att det finns drakar med, till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s