Fem en fredag: Mörker

Det känns som rätt tid för frågor om mörkret. Elisamatilda har tema mörker på frågorna i Fem en fredag:

Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?

Mest tycker jag att det känns så onödigt att hålla på och ändra hela tiden. Skulle vi inte bara kunna bestämma oss för EN tid?

Vad innebär mörkret för dig?

En svår fråga. Nu i november eller annars? Mörkret en stjärnklar natt i augusti-september kan ju vara underbart, men det gråa mörkret i november är hemskt. Mörkt när man far till jobbet, mörkt när man kommer hem.

Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?

Mest ljus. Inte för att det har hänt så mycket, eller kommer att hända så mycket, men det puttrar på och det kan vara fint med bara vanligt vardagsliv.

När famlade du senast i mörker?

Nu kommer sådana där episoder när man tappar dörrnyckeln när man ska låsa upp och får krypa på knäna och försöka hitta nyckeln. Det känns som sånt händer oftare i november än annars. Men det är ändå rätt länge sen. Senast jag famlade i mörker var nu i höst när jag inte tänkte efter riktigt och var ute i skogen då det blev mörkt, tappade bort stigen och helt enkelt var vilse. I en skog som jag absolut borde hitta i. Det var kantarellerna som lurade mig ..

Alltså jag blev faktiskt lite skakig där ett tag i skogen. Visst hade jag telefonen med och i och med det gps (det var så jag hittade ut till slut) men det första jag såg när jag tog fram telefonen för att orientera mig var att det stod ”anslut laddaren”. Men kantarellerna var goda.

Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?

Jag har notoriskt svårt att sova när maken inte är hemma och nu i höst har han haft en del arbetsresor. Så det var nog en sådan natt när han inte var hemma och jag eventuellt hade en bra bok att läsa. Nästa vecka ska vi ta nattåget till flygfältet så då blir det också nattvak.

2 reaktioner på ”Fem en fredag: Mörker

  1. Men hu, o så var du dessutom ensam i skogen! Jag har alltid skrutit om att jag kan gå vilse i varuhus men inte i skogen men nu börjar jag tvivla. Det är väl åldern som gör en osäker när man går i obekanta skogar. Tur då att kantarellerna var goda. Jag fick säsongens bästa skörd igår, torken har gått flitigt och nu är vintern räddad, inte gulisar då utan trattisar. Ha en skön helg

  2. säger som Paula. i varuhus kan jag få panik och inte hitta ut. och vi ska inte tala om hur det är i städer. bättre i skogen. åtminstone har det varit så. men nu vet jag inte för alla vildsvinen. vanlig vardag är väldigt fint. tillräckligt dramatiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s