Fem en fredag

Mycket länge sen sist, men den här fredagen blir det Elisamatildas fem frågor och mina svar på dem.

Vad är den bästa konsert eller teater du varit på?

Jag har en känsla av att jag inte ännu sett den bästa teatern jag kommer att se. Och när det kommer till bästa konsert- man kan definiera bästa på många olika sätt. Det är något verkligen speciellt att få se pepparkakspojkarna spela, då på den tiden när de båda spelade ett instrument. Men om jag ska ta helhetsupplevelse så kanske Bryan Adams på Ruisrock i Åbo 1992. Tonårig Sara Pepparkaka på vift i främmande stad med kompisar, vi hade lånat en lägenhet så det var inte den totala festivalupplevelsen med tält, men det var egentligen bara skönt- för det var ju ingen som kollade när vi kom och gick i lägenheten ändå, och skönt att få tvätta sig och så emellanåt. Och jag ska avslöja en sak- jag har hört det på flera håll- den schysstaste, snällaste personen du kan hitta på en finländsk festival är den som ser ut som en deathmetal-mördarligist. Hen kan möjligen vara berusad, men aldrig elak.

Vilken är din favoritaffär?

Det är en oväntat svår fråga. Det finns affärer jag alltid far till om jag har möjlighet, som SF-bokhandeln i Stockholm eller Göteborg. Men det blir ju ändå så väldigt sällan jag kan fara dit. Och när alla andra far till Ikea i Umeå så går jag gärna till Akademibokhandeln i samma shoppingcenter. Och dom är trevliga där och jag brukar hitta saker att shoppa, men favorit.. En gång hittade vi en kombinerad whiskyaffär och bokhandel i Edinburgh. Den var nog den mest perfekta affären för mig jag har hittat. Men jag har bara varit där en gång så det kan nog inte kallas för favoritaffär heller.

Nej, jag tänker slå ett slag för en lite mer lokal affär. Det finns en affär som heter Susannes shop i en grannby, där Susanne säljer garn, presentartiklar, godis och te. Och lite allt möjligt. Det är bra gjort att driva en sådan affär på ett så litet ställe. Dessutom får man alltid hjälp med sin stickning om man har kört fast.

Vilken är din favoritårstid?

Det är en lätt fråga. Det är hösten, fram till november. Sen kommer november, som helst borde förbjudas tycker jag, och sen blir det vinter och det är inte så dumt det heller.

Bild från en höstpromenad nära sommarstugan.

Har du något husdjur?

Jo, en katt!

Det senaste fotot på bloggkatten.

Vilken film såg du senast på bio?

Where the crawdads sing såg jag nu i höst. En bra bok och en bra film.

6 reaktioner på ”Fem en fredag

  1. Men så härligt att läsa, Ruisrock har jag också varit på, fast då var du inte född. Jag var där kring 1970….vaknade under en tältduk som fallit ihop. Tyvärr var inte Bryan Adams där, honom gillar jag. Och jag håller med om snälla death-metal-killar! I mitt nästa liv ska jag starta upp en bok- och whiskybutik, tack för tips, förena de två saker jag gillar mest! Har inte sett filmen men gillade boken skarpt och har en egen inre bild av hur det ser ut där i träskmarken. Trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s