En smakbit ur Ett hov av dimma och vrede

Söndagen ligger solig och klar utanför mitt fönster och jag har tänkt få till en smakbit ur min läsning innan jag börjar ta itu med dagen.

Fler smakbitar finns som alltid hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger~ tanker om bøker, följ länken och se vad bokbloggare läser den här första söndagen i oktober.

Jag var ju inte säker på om jag skulle fortsätta den här serien. Nå, nu är jag där och har börjat. Däremot kommer den här boken att få stå tillbaka för en annan bok nästa veckan, eller från idag, jag har en bokcirkelbok jag måste läsa NU och det betyder att den här blir pausad. Jag är egentligen för sent ute med bokcirkelboken, men jag får den nu idag och om jag gör en heroisk insats kanske jag klarar att läsa större delen innan träffen. Kombinerat med litteraturhistoria och att öva holländska till min kurs- jo, jag har nästa vecka fylld av saker att läsa!

Här kommer smakbiten, ett modetips (?) från sidan 204:

Rhys stod vid min sida med ett tveeggat svärd på ryggen och knivar fastspända vid benen. Han var klädd i vad jag antog var en illyrisk läderrustning, i samma stil som de Cassian och Azriel hade burit under middagen. De mörka byxorna var snäva, de fjälliknande skinnplattorna nötta och slitna, och den åtsittande jackan var anpassad efter vingarna som nu var helt utfällda.
Om hans klädsel inte hade avslöjat tillräckligt mycket om vad vi skulle göra idag – om mina egna, liknande kläder inte hade gjort det – så behövde jag bara ta en titt på berget framför oss för att förstå att det inte skulle bli behagligt.

11 reaktioner på ”En smakbit ur Ett hov av dimma och vrede

    1. Den här serien är inte heller min favorit, jag föredrar det jag läst av Throne of glass, men det värmer mitt bibliotekariehjärta att flickorna/kvinnorna (kanske flickorna då det handlar om YA) i Sarah J Maas är och förväntas vara aktiva, här rider och skjuter de vartefter det behövs. Därför prioriteras Sarah J Maas på mitt bibliotek om jag inte kan köpa in obegränsat med YA fantasy.

  1. Paula Merio

    Jag har inte riktigt lyckats bli biten av den här genren, varken på film eller bok. Men jag ska nog testa igen, jag är kanske på tok för realistisk…
    Tack för smakbit

  2. Har de tre första delarna i serien i min bokhylla men har inte läst dem ännu. Synd att de inte tänker översätta fler delar till svenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s