Läst i september

Jag är fortfarande lite harmad över att jag flyttat in i ”vinterhuset” redan. Men det var den enda vettiga lösningen då maken numera är borta på jobb två veckor i sträck, och jag inte kunde begära att kattvakten/pepparkakspojken skulle bo i sommarstugan då jag också var borta. Det kräver lite attityd redan att gå ut på toa mitt i natten, till exempel, vilket man måste göra även om själva toan sen är en normal en och inget utedass. Och vi undviker att flytta katten fram och tillbaka för bara några dagar om det går. Och ja, jag HAR varit vid sommarstugan och skördat squash och morötter och plockat svamp och sånt.

September har annars varit en mycket boklig månad. Vi har haft två författarbesök på biblioteket där jag jobbar, och jag har varit till Göteborg och bokmässan. Sedan har har det ”vanliga” livet börjat igen som det gör i september, damkören övar igen och jag har två kurser i öppna högskolan i höst, en grundkurs i holländska och så fortsätter jag med litteraturhistoria.

Det här läste jag i september:

Det blå garnet – Karin Erlandsson
Mess – Dmitrij Gluchovskij
Red Queen – Victoria Aveyard
When Gracie met the grump – Mariana Zapata
The Sandman vol 6 – Neil Gaiman
Daisy Jones & The Six – Taylor Jankins Reid
Glöm bort din saknad – Ann-Luise Bertell
Mad about you – Mhairi McFarlane

Jag är nätt och jämnt i takt med min Goodreadsutmaning ännu, mest tack vare resan till bokmässan som bjöd på en hel del lästid. Bara en ljudbok. Om jag ska ha någon chans att slutföra Goodreadsutmaningen i år bör jag snarast börja lyssna betydligt mer på ljudböcker. Det är där jag kan hitta ytterligare lite lästid, tänker jag. Red Queen/Victoria Aveyard fick äran att vara en bok till min hyllvärmarutmaning, och Mess/Dmitrij Gluchovskij med sin mest röda pärm kryssade av en punkt i kaosutmaningen. Men nog är den seg i år, Kaosutmaningen. Ännu en bok som skulle passa in på någon punkt måste jag hitta för att klara den.
Vi går in i oktober med en viss känsla av att en hel del seghet och envishet krävs för att klara årets läsmål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s