Helgfrågan: Varför?

Idag är Mias helgfråga en fråga som är lätt att ställa, men kanske inte så lätt att svara på.

Varför läser du böcker?

Det är inte en fråga jag ställt mig så ofta egentligen. Mest är det nog det att jag tycker böcker är bästa sättet att komma bort från det vanliga livet en stund. Det syns sedan vidare i det jag allra helst läser, som ganska mycket fantasy och romance.

En annan orsak varför jag läser är ren nyfikenhet och vilja att läsa sig saker. Det är egentligen en helt annan typ av läsning än den läsningen som är verklighetsflykt, och det innebär att det är en annan typ av böcker som blir lästa. Alltså fackböcker av olika slag. Imorgon kommer jag att skriva om Karin Erlandssons bok om stickning, den boken kanske är ett exempel på den här sortens böcker men den är inte en strikt fackbok, det är mer en samling funderingar om Karins stickande i relation till andra stickare i omvärlden och till stickningens historia.

Eller så kan man vända lite på det hela och säga varför inte läsa? Det behöver inte vara en så dyr hobby, tack vare bland annat bibliotek. Man kan läsa på de flesta platser och behöver ingen specialutrustning. Visst blir det lite tungt att bära om man ska ha många böcker med sig, men det är fullt möjligt att ta med sig böcker till de flesta platser. Ska man ut på vandring i naturen till exempel brukar man ändå ha en ryggsäck och någon bok ryms antagligen där. Och man måste ju se för att läsa, så något slags ljus behövs. Men som helhet en ganska portabel och behändig hobby.

Det var mina funderingar om varför.

8 reaktioner på ”Helgfrågan: Varför?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s