Helgfråga om bokmässan

Mia funderar på bokmässan idag.

I helgen är det bokmässa i Göteborg. Ska du vara där? Om inte, varför? 

Jag kom till Göteborg och bokmässan idag på eftermiddagen. Så värst mycket hann jag inte idag, men jag har stora planer för fredag och lördag.

På fredag blir det troligen en del seminarier som är inriktade på bibliotek. Jag hann lyssna på ett seminarium idag också om kompetensflykt från bibliotek. Många intressanta tankar. Jag har inte tänkt byta bransch men jag håller med talarna idag om att det inte är idealiskt att all närservice stängs och alla ska uträtta ärenden på webben och snart sagt enda stället som håller öppet är biblioteket. Också i vår lilla stad hjälper vi på biblioteket till med till exempel nätbanker och sånt som strängt taget inte egentligen är biblioteksrelaterat.

Det talades också om ökad oro och mer stök i biblioteken. Seminariedeltagarna påpekade att ett starkt lokalsamhälle där man får rätt slags hjälp för allehanda problem, missbruk och psykisk ohälsa skulle vara det bästa sättet att komma tillrätta med de här sakerna.

Mycket intressant att tänka på, även om det inte direkt gäller en själv och ens egen arbetsplats.

För att gå tillbaka till bokmässan: Det är roligt att vara här, men inte känns det som om det är ett måste att komma hit varje år. Å andra sidan- det blir ju av att jag hälsar på min syster här i Göteborg på samma gång, Göteborg är så pass långt borta från min lilla by på andra sidan Bottniska viken att det ändå blir rätt sällan vi ses.

2 reaktioner på ”Helgfråga om bokmässan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s