The Sandman Vol. 5: A game of you

Vilken bok? The Sandman vol. 5: A game of you av Neil Gaiman.

Var har jag fått tag på den? Shoppat på nätet.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): Storbritannien

Vad handlar boken om? Vi möter Barbie- som i Barbie och Ken, från volym 2, eller för den delen från tv-serien. Hon flyttade till New York efter skilsmässan och i huset hon bor finns en hel del udda grannar, som Wanda (som föddes som Alvin) och George, den mycket korrekta mannen som visar sig vara ute efter Barbie. Närmare bestämt Barbies drömvärld. För det är problem i Barbies drömvärld hon hade när hon var barn och hon måste återvända dit. Här bor också Thessaly, som alls inte är den tillbakadragna kvinna hon ser ut som. Hon heter inte ens Thessaly, men eftersom hon är den enda häxan kvar från Thessalien, Thessaly på engelska, är det namnet hon använder. Hon försöker rädda Barbie från drömvärlden, men är ingen trevlig människa.

Vad tycker jag? I en stor del av historien befinner vi oss inte i Morpheus’ rike utan i New York. Barbie har lite svårt att hitta sina drömmar efter skilsmässan från Ken, men har fått vänner i huset där hon bor. Som helhet är det här kanske en bok om att växa upp, ändra drömmarna man hade som barn till en vuxens drömmar, och också om att få vara den man känner att man är.
Jag hann läsa den här medan det ännu var augusti, jag hade ju bestämt att augusti var Sandman-månad. Nu kommer jag ännu att läsa en volym Sandman som jag inte hann med den här månaden. Kanske i september. Myter och sagor, jag tycker verkligen om när det finns i böckerna jag läser.

Utmaning: Jag placerar den här i Kaosutmaningen som en bok med HBTQI-tema. Wanda har en ganska stor roll och ger en hel del att tänka på i HBTQI-termer, det finns också ett lesbiskt par.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s