Fem en fredag: Höst och förändring

Elisamatilda döper sina frågor till ”förändring” idag. Frågorna handlar lite om hösten, verkar det som. Jag vet inte om jag är riktigt redo för höst ännu. Jag har simmat som vanligt idag efter jobbet. Det är varmt och soligt mest alla dagar. Å andra sidan- imorgon är det villaavslutning, eller venetiansk afton, eller vad man nu vill kalla dagen som firas som avslutning på sommarstugesäsongen och sommaren här i Österbotten. Och jag gillar ju höst, det är inte det.

Vad är din nästa önskan för hösten?

Jag önskar en lugn höst. Jag vet att jag kommer att ha en hel del att syssla med på jobbet, så det skulle vara bra om resten av livet skulle vara ganska lugnt.

Vad har du fått tillräckligt av gällande sommaren?

Jag tänkte redan säga att jag inte har fått tillräckligt av något, men så slog det mig. Här i veckan bestämde jag mig för att det blir inga fler hallon plockade i år. Jag snavade och tog emot mig med handen så mitt lillfinger blev blått, grönt och gredelint. Dessutom träffade jag på knott som nästan åt upp mig. Så det får räcka med de hallon som redan är plockade.

Vad är något avklarat inför hösten?

Jag har genomfört höstens första simhallsbesök. Nu blir nästa besök lättare!

Vad är något som är på gång?

Mot mitt bättre vetande anmälde jag mig till en kurs i litteraturvetenskap också i höst. Jag har ju gått två kurser, och en bit in i kurserna ångrar jag mig alltid. Fast hittills har jag ju genomfört kurserna ändå, och visst är det intressant också. Huvudorsaken till att jag ångrar mig är att litteraturvetenskap hittills är de enda kurserna jag stött på där det förutsätts att man läser mycket och snabbt. Annars har jag brukat ha en klar fördel i och med att jag kan ta mig igenom kurslitteraturen en aning snabbare än läraren på kursen räknar med..

Vad blir en förändring i höst?

Det blir en tråkig förändring när makens jobb plötsligt kommer att innehålla en massa resor. Jag lär väl få tid att läsa kurslitteraturen till litteraturvetenskapskursen då kanske?

4 reaktioner på ”Fem en fredag: Höst och förändring

  1. Paula Merio

    Litteraturvetenskap är för avancerat för mig, läser mycket men kan lite…
    Beundrar dig därför som orkar harva dig igenom en massa kurslitteratur. Men har man viljan så går det mesta. Jag har turen att ha en badvänlig å i min närhet och nog har jag plaskat där i sommar. Men den klibbiga värmen har jag ändå fått nog av. Trevlig helg till dig

  2. Litteraturvetenskap är kul att läsa men men minns att det var tufft, läste heltid, var mycket att läsa, och låter som att du jobbar också? Men det är ju olika det där hur mycket en orkar och så viljan. Sen beror det förstås på antal poäng du läser också. Jag är en badkruka numera men låter skönt att bada efter jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s