Läst i juli

Julis tre första veckor var semestertider och månaden inleddes i fjällen. Vädret som helhet har varit omväxlande och vi planerade inte in något annat än fjällturen. Vi har ändå hunnit med sommarteater och konsert, marknader och loppis.

Och sen läste jag. Ganska mycket, till och med.

Kallbaderskan bland fjällen – Karin Härjegård
A good girl’s guide to murder – Holly Jackson
The lighthouse land – Adrian McKinty
Vi ska ju bara cykla förbi – Ellen Strömberg
Morden i Great Diddling – Katarina Bivald
Kingdom of the wicked – Kerri Maniscalco
Nemi 1 – Lise Myhre
Sista sommaren – Eleonore Holmgren
99 procent min – Sally Thorne
Morden i Fleat House – Lucinda Riley
Where the crawdads sing – Delia Owens
Gileads döttrar – Margaret Atwood

Det är 12 lästa böcker, det. Jag känner mig rentav imponerad av mig själv. Bara en bok fick jag inklämt i någon utmaning, det var Gileads döttrar/Atwood som hamnade till Kaosutmaningen som en bok jag haft på läslistan länge. Det var ingen egentlig dålig bok heller på hela månaden, men jag tyckte att Adrian McKinty kunde hålla sig till polisdeckarna. Tre böcker får extra varma rekommendationer, Gileads döttrar/Margaret Atwood, Vi ska ju bara cykla förbi/Ellen Strömberg och Kallbaderskan bland fjällen/Karin Härjegård. Ingen överraskning att Atwoods bok är bra, Ellen Strömberg har hittat precis rätt ton i sin ungdomsbok och ska du bara läsa en feelgoodbok i sommar är det Karin Härjegårds bok det ska vara.

I augusti kommer det att vara en hel del The Sandman på den här bloggen tror jag. Jag har läst några av serierna, men nu den här veckan kommer ju The Sandman på Netflix, och Neil Gaiman själv är väldigt positiv till serien, så jag ser fram emot att följa den. Länge sen jag haft någon serie att se på. Inspirerad av detta har jag beställt fler av The Sandman-albumen, men man vet förstås inte om och när de kommer. Troligen inom augusti ändå.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s