Fem en fredag: Dubbelt upp

Länge sen jag svarat på Elisamatildas fem fredagsfrågor, men nu ska det bli av!

Vad har du två av, för att du alltid tappar bort det ena?

Jag kan svara på vad jag borde ha fler än en av- min telefon! Den är jämt försvunnen.

Sen finns det ju många saker jag har två uppsättningar av, en i sommarstugan och en hemma.

Vad har du inte som du istället lånar från någon?

Otroligt men sant så äger jag egentligen ingen bil. Maken och sönerna har desto fler av dem då, så visst har jag en bil jag kör. Förr var det mer uttalat vilken som var ”min” bil, men nu när en bil är en elbil så beror det på hurudan sträcka en och var ska köra. Den får köra elbilen som kör en sträcka elbilen klarar av, och är det fler som kör en sträcka där elbilen räcker till får den köra elbil som ska längst. Både mest miljövänligt och mest ekonomiskt så.

Vad äger du något gammalt av för att det fungerar bra?

Ganska mycket, egentligen. Jag byter sällan något bara för att byta. Jag kan nämna en elvisp som jag fick eller köpte när jag flyttade hemifrån. Jag har en ny också men den gamla fungerar mycket bättre. Med det sagt bor en elvisp på sommarstugan och en i ”vanliga” huset.

Vad är något du har på fler ställen?

Vi har ju många ”hus”. Det funkar inte så bra för mig att flytta saker mellan ställena. Jag glömmer alltid något. Så jag har en tandborste, tandkräm, deo, duschkräm, schampo och handduk och sådana saker på alla ställen. En flaska favoritparfym finns också överallt. (Laura av Laura Biagiotti) (Tyvärr blir jag inte sponsrad. Men om någon som har möjlighet att sponsra mig med den doften läser det här- ni borde ärligt talat göra det, det är enda parfymen jag står ut med i längden och jag har använt den i typ 25 år..)

Vad är något du gärna vill ha det senaste av?

Jag tror inte det finns något sånt. Kanske jag har blivit gammal. Men alltså, en bibliotekarie har inget stort behov av att läsa just de nyaste böckerna, kläder byts när de nötts ut och då helst till liknande plagg, så länge jag kan göra det jag vill med min telefon och min dator upplever jag inte att de behöver vara av den senaste modellen, jag är helt enkelt en väldigt omodern person. Det kan ju bero på det jag sa här ovanför, att jag håller på att bli gammal, men jag har nog alltid varit sån tror jag.

5 reaktioner på ”Fem en fredag: Dubbelt upp

  1. jag använder gärna gamla kläder, gamla köksverktyg och gamla allting om det fungerar bra. kul med ny elektronik, men jag behöver inte ha den. har du så många bilar omkring dig behöver du ju inte någon egen.

  2. Jag använder också gamla prylar och kläder så länge de passar och är hela men lite nya elektronikprylar är också frestande😊. Just nu önskar jag mig störningsreducerande hörlurar för ibland är det så surrigt på jobbet och jag får svårt att koncentrera mig men de är lite dyra tycker jag.

  3. Paula Merio

    Vilken vacker headerbild du har lagt upp, en snygg brud vid en mäktig fors!
    Jag är också omodern, kallar mig hellre retro, klär mig i glada färger och inreder likadant. Min familj är dyster, allt ska vara svart, både kläder och hem. Alla är vi olika! Men, jag läser gärna nya böcker, även om jag när jag hittat en bra författare gärna läser allt denna har givit ut.
    Ha en fortsatt trevlig helg

  4. Pingback: Fem en fredag v. 28: Hemmastadd - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s