Gileads döttrar

Vilken bok? Gileads döttrar av Margaret Atwood.

Var har jag fått tag på den? Inhandlat på bokrean i år.

Land (författarens hemland enligt mina kriterier): Kanada.

Vad handlar boken om? Fortsättningen på Tjänarinnans berättelse. Men den tar inte vid direkt efter att den boken tar slut, det har gått några år, och dem vi får följa är Offreds döttrar. Vi får också en insikt i Gileads inre maskineri.

Vad tycker jag? Jag blev -ska vi säga inspirerad- att läsa den här boken efter USAs senaste oerhörda beslut. Och Margaret Atwood är som alltid en lysande författare. Det är spännande och hemskt, men inte otroligt alls. Liksom inte heller Tjänarinnans berättelse var otrolig. Det som jag hade en liten invändning mot var att Atwood har lämnat Texas och Florida utanför Gilead, jag tror inte det skulle komma att vara så.
Men det finns inte mycket annat att säga om boken än: Läs den! Fast läs Tjänarinnans berättelse först, om du inte har gjort det.

Utmaningar: Jag tänker kvalificera den här boken till en punkt i Kaosutmaningen, nämligen ”Läs en bok du har haft på läslistan lääänge”. Den här boken har naturligtvis funnits på min läslista sedan den kom ut år 2019. 2019 var ju till och med innan Covid. Det är länge sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s