Läst i juni

Juni var en kall och våt månad. Förutom den sista veckan, från midsommar, då det har varit oerhört hett och soligt.

Juni var sång- och musikfest, biblioteksföreningsmöte i Tammerfors, sommarstuga och konsert. Men sen, efter midsommar, började min semester och efter det har jag inte gjort många knop. Så småningom får ni säkert se vad fjällen i Sverige har att bjuda på den här sommaren, vi borde vara på väg ditåt när ni läser detta. Med vissa små krokar och omvägar.

Det här läste jag:

King of scars – Leigh Bardugo
The simple wild – K.A. Tucker
The deal – Elle Kennedy
Sommaren då katten flyttade – Eli Åhman Owetz
Den sista goda människan – A J Kazinski
Berätta tre saker – Callum Bloodworth
Ett hov av taggar och rosor – Sarah J Maas
The Ex Hex – Erin Sterling
36 frågor om kärlek – Callum Bloodworth
Räkna hjärtslag – Katarina Widholm
Tredje principen – Anna Jakobsson Lund

I Kaosutmaningen fick jag passat in Sommaren då katten flyttade – Eli Åhman Owetz på punkten Läs en bok med ett eller flera djur som huvudkaraktär (-er) och 36 frågor om kärlek av Callum Bloodworth var hans debutbok. Jag jobbar på, 15/20 är avklarat.

En hyllvärmare blev läst, Den sista goda människan av A J Kazinski. Det var väldigt länge sen jag alls läste någon hyllvärmare men jag har egentligen inte slutat att försöka. Kanske jag får ännu någon hyllvärmare läst i sommar.

Jag tänkte att jag skulle läsa böckerna som blivit nominerade till Årets bok också. I juni läste jag Räkna hjärtslag av Katarina Widholm. Vi ska tro att det blir flera nominerade böcker lästa framöver.

Jag hade verkligen tänkt läsa något till #kaffeochkulturvärlden nu i juni då landet var Irland. Jag gjorde mitt bästa och har lyssnat på en ljudbok, The Lighthouse Land av Adrian McKinty. Han är från Nordirland och har skrivit en serie böcker om en polis på Nordirland, Sean Duffy. Två har översatts till svenska och dem har jag läst. Det här är något helt annat, en ungdomsfantasy. Men jag har en liten bit kvar på boken så den kommer räknas till juli.

Emellanåt har jag varit ikapp på Goodreads nu i juni, men eftersom halva året har gått så ligger jag igen efter med två böcker. Fast jag HAR ju semester nu. Kanske jag får lite mer läst. 110 böcker tycks vara ett tufft mål för mig i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s