En smakbit ur King of scars

Min semester har börjat. Eller tekniskt sett så börjar min semester imorgon, vilket när man tänker efter är ännu bättre. Det verkar som om jag också skulle få åtminstone några dagar med mitt favoritväder- solsken från klarblå himmel, och varmt som i en ugn. Det i sin tur gör att jag är helt okej med beslutet vi tog angående årets semesterplaner. En tur upp till fjällstugan och inga andra planer alls. Det hade varit mindre okej om jag helt skulle ha fått leva utan solsken som bara öser ner. Och förstå mig rätt nu- jag behöver bara några dagar, men de där dagarna behöver jag verkligen.

Jag minns att jag var mindre imponerad av den första boken jag läste av Leigh Bardugo. Men det är en författare som växer i mitt tycke. Högt spel (Six of crows) är en av de bättre böckerna man kan läsa inom genren fantasy. Det är personerna som är nyckeln och Leigh Bardugo gör inte svart-vitt. Hon är bra på att vända och vrida på ont och gott.

Jag har egentligen tagit en liten paus med den här boken och läst lite rakt-på-sak-romance. Men jag kommer fortsätta med den här, och jag kommer att gilla den, och därför väljer jag att dela en smakbit ur den. Smakbit från sidan 122:

Zoya washed and dressed for bed. There had been a time when she had been able to sleep deeply beneath the domes of the Little Palace, but that was before the Darkling’s coup. He had shattered her belief that nothing could touch this place, this home that had once been a haven. Now she slept lightly – and woke instantly at the sound of a knock on her chamber door.
The monk, she thought. I knew we shouldn’t have let him into the palace.
But as soon as Zoya slid the bolt and opened the door, Tamar said, ”Nikolai is out.”
”Impossible,” Zoya protested, though she was already reaching for her boot.

Hoppas alla har möjlighet att njuta av uteläsningssäsongen! Fler smakbitar finns på bloggen Betraktninger~ tanker om bøker.

13 reaktioner på ”En smakbit ur King of scars

  1. Varmt som i en ugn – stämmer på hur det är här, lite för varmt i min smak. Har också semester, min första period. Tack för smakbiten och ha en skön semester!

  2. Jag har bara läst Shadow and Bone- trilogin (fast den heter väl något annat?) av författaren. Blev inte så imponerad. Får se om jag försöker mig på något mer.

  3. Semester för mig är nog just det, att inte ha några planer. Inga fasta i alla fall. Bara koppla av. Och nej, en semester med bara regn som öser ner det vill inte jag heller ha.

  4. Six of crows har jag läst och den gillade jag! Har dock inte läst den här. Jag vill ha en del sol, men då och då kan det regna, det beror på vad man vill göra. Men som sagt var, en del sol och värme behöver man.

  5. Paula Merio

    Har fortfarande inte anammat fantasygenren, men gillar scifi och dystopier, Visst unnar jag dig varma soliga dagar, en vecka kanske, blir det bra? Dottern jobbar en vecka till o när hon går på semester ser det ut att bli vanlig svensk sommar igen….tur man är pensionär
    Tack för smakbit

  6. en behöver sommar. uteläsning är helt underbart. på altanen eller i skuggan under träden. fantasy är inte min starkaste gren. och jag känner inte till din bok. tack för smakebiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s